TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Adana'da devam eden 33. İl Müftüleri İstişare Toplantısında, vakfın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Tutkun, olağanüstü durumlarda daha etkin bir rol üstlenmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde 11 farklı ilde Afet ve Acil Müdahale Merkezi kuracaklarını bildirdi.

Adana, Afyon, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Sakarya, Samsun ve Van'da afet ve felaket dönemlerinde hizmet vermek üzere oluşturulacak bölgesel merkezlerde insani yardım malzemelerinin hazır bulundurulacağını belirten Tutkun, 'Aynı zamanda oluşturulan afet merkezlerinde hizmet verecek gönüllü din görevlileri tespit edilerek gerekli eğitimler verilecek ve bunların takibi yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile kurulan merkezlerde görevlendirilecek gönüllü ve görevlilerin eğitimi için gerekli çalışmalar başlatıldı' dedi.

Tutkun, afet merkezinin bulunduğu illerdeki il müftülerinin aynı zamanda Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi başkanı olduklarını, gerekli çalışma ve koordinasyonun merkezin başkanı olan il müftüleri tarafından yapılacağını belirtti. Tutkun, "Bu merkezlerde, afet çadırı, çok amaçlı çadır ve mescit çadırının yanı sıra jeneratör, ısıtıcı, güneş enerjili aydınlatma seti, battaniye, su deposu, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü gibi malzemeler de hazır bulunacak. Çoklu priz, uyku tulumu, portatif masa ve sandalye, el feneri, pil, hijyenik eldiven, maske, mealli Kur'an-ı Kerim, namaz ilmihali, genel ilmihal, cübbe, sarık ve tesbih gibi malzemeler de merkezler tarafından acil durumlarda temin edilecek" dedi.