Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ve Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan 500 dekar alana yanlarında şehitlerinde isimleri bulunmak suretiyle fidan dikimi gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Türkiye'nin devlerle boğuştuğunu ifade ederek, 'Herkes artık her şeyi biliyor. Şunu özetlemek gerekir. Türkiye; bütün dünya Müslümanlarının ve Müslüman olmayan mazlumlarının dualarında da yer alıyor. Çanakkale Savaşında gördüğümüz ve bugün de halen egemenlikleri devam eden 'gelişmiş' dediğimiz ancak teknolojide gelişmiş ve insanlıkta çok geri kalmış, birer cinayet örgütü ve mafya örgütü faaliyeti gösteren devletlerin 100 yıl önce olduğu gibi bugünde ülkemize saldırdıkları bir dönemden topyekun emperyalistlere karşı dik durmamız gereken bir dönemdeyiz. Biz devlerle boğuşurken, kendi evimizin bu soysuz itleri, terör örgütleri ve herkesin evlatlarını, bir nesli yok ettiren, kandıran, insanlık tarihinin görebileceği en büyük ve en alçakça girişim olan FETÖ dediğimiz bir örgütün de doğrudan beynimize, omurgamıza saldırmasıyla Türkiye Cumhuriyetimiz sürüklenmek, zayıflatılmak ve bu meydanı bu emperyalistlere bırakılmak istenmiştir. 100 sene önceki şehit olan dedelerin torunları bugünde canlarını bu millet, bu ümmet, bu devlet, şeref, haysiyet ve namus için feda ettiler. Burada bulunan arkadaşlarımızın tamamı da bu faaliyet içinde yer aldılar. Her şey nasip meselesi, Cenab-ı Allah birilerine şahadet nasip etti. Onlar için ne yapsak azdır. Burada da adlarına birer ağaç dikerek onların isimlerini Bitlis'te de yaşatmak için çalışıyoruz' dedi.
Vali Çınar, insanların işsizlikten şikayet ettiğini, ancak dağ taşın bomboş olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
'Şöyle olduğumuz yerde bir dönüp etrafımıza bakarsak, her taraf dağ ve hepsi kupkuru. Şu kadar adam, işsizlik ama dağ taş bomboş durumda. Bu vahim bir durumdur. Yani bu teröristlere karşı gösterilen mücadele, cesaret ve gayret yine aynı anlama gelecek, devletimizin güçlenmesi açısından bütün faaliyetlerimize, üretimimize de yansımalıdır. Son yıllarda Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın ciddi projeleri var. Bunu hem birebir belli boylarda ağaç dikmek, ağaç çeşitlerini arttırmak, daha verimli olabilecek türleri seçmek ve hatta uçakla dağlara tohumlar serpmek suretiyle bir ağaçlandırma çalışması var. Fakat görüyoruz ki bu yetmiyor. Bunun yetmemesinin bir nedeni de sadece Bakanlık tarafıyla izah etmek mümkün değil, insanımızla alışkanlıklarımızla da alakalıdır.'
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri' fidan dikimi töreninde bir konuşma yapan Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ise, '15 Temmuzlar bu milletin beyninde, fikrinde ve zikrinde yeşerecek ve canlı kalacaktır. Bu 15 Temmuz'u gelecek nesillere de en iyi şekilde aktarmış olacağız. Bir terör örgütü eliyle ülkemizde bir kalkışmaya yeltendiler. Bu yeltenme sonucu bu milletin aziz evlatları kendi Cumhurbaşkanlarının çağrısıyla birlikte tereddüt etmeden sokaklara indiler. Bu millet bu kalkışmayı önlerken, 247 şehit ve 2 bin 185 gazi verdi. Bu büyük demokrasi mücadelesinin unutulmaması için bizde her ilde şehitlerimiz adına ormanlar kuruyoruz. 15 Temmuz'da bu milletin nasıl bir kahramanlık gösterdiğini, şehit olan kahramanlar kendi çocuklarını yetim bırakmış, kendi hayatlarını feda etmiş ve şehitlik mertebelerine ulaşmışlardır. Bunların gençliğimize, çocuklarımıza ve bizden sonraki nesillerimize en iyi şekilde aktarılması gerekiyor. İnşallah bizde her şehidimizin adına bir fidan dikerek ve isimlerini de yanına çakarak, onlara olan şükran ve minnet borcumuzu bir nebzede olsa ödemiş olacağız' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Çınar ve katılımcılar birer fidan diktiler.
Düzenlenen programa Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Hakan Şeker, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Bitlis Orman İşletme Müdürü Ruhi Bilgin, Bitlis Sanayi ve Ticaret Odası (BTSO) Başkanı Davut Tezcan, AK Parti İl Başkanlığı yetkilileri, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
(VO-MSA-Y)

Bitlis’te ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ormanı’ oluşturuldu