Özel bir restoranda düzenlen 'Terörle Mücadele' seminerine Kahta İlçe Emniyet Müdürü Metin Özkan, mahalle muhtarları, cami imamları, okul müdürleri, öğretmenler ile Kuran kursu hocaları katıldı.
Seminerde terör örgütlerinin çalışmalarının faaliyetlerini boşa çıkarmak ve engellemek amaçlı bilgilendirme yapıldı.
Terör örgütlerine katılan kişilerin yaşlarına dikkat çeken Adıyaman Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Şube Müdürlüğü Personeli Mulla Karakuş, teröre bulaşma yaşının 12 yaşına kadar düştüğünü söyledi.
Mulla Karakuş, terör örgütlerinin en büyük kaynağının insan olduğunu belirterek, 'Ne yazık ki teröre bulaşma yaşı 12 yaşına kadar inmiştir. Bunu önlemek için yapmamız gereken en önemli şeylerden biri aile ve sosyal hayatımızda çocuklarımızı ve çevremizi bilgilendirmektir. Terör örgütlerine bulaşan gençlerin ömrü en fazla 2 yıldır. DEAŞ, PKK, FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele, bütün sosyal sorumluluk sahibi bireylerle devam etmektedir' dedi.
Kahta İlçe Emniyet Müdür Metin Özkan, ilçede huzurlu bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, 'Huzurlu bir ortamın oluşması için güçlü bir iletişimin olması gerekir. Ortak amacımız, huzurlu bir Kahta, huzurlu bir yaşam. Ortak amacımız huzur ise huzurun tesisi için yapılması gerekenleri mutlaka birlik içerisinde yapmalıyız. Tavşan küsmüş, dağın haberi olmamış. Bir konu vuku bulduğu vakit eğer bunu ilgili birimlerle ilettiğimiz takdirde ilgili kurum gereken işlemleri yapacaktır. Ama ilgili kuruma bilgi vermez isek bazı ihmaller ortaya çıkar. Bu tür ihmallerde ilgili yapmadı, etmedi ve çalışmıyorlar gibi cümleler ortaya çıkar. Bu yüzden ilgili kurumlar ile sürekli iletişim halinde olmamız gerekmektedir' şeklinde konuştu.
(AHM)

Kahta ilçesinde terörle mücadele semineri