Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından eğitim ve öğretimde özgün uygulamalarının teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Batı Karadeniz Bölgesi Ödül Töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşti.

Ödül törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Daire Başkanı Tuncay Ulusan, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Samsun Maarif Müfettişleri Başkanı Selim Çakır, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

SAMSUN'DA HEYECAN BAŞLADI
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun'un ödül töreninine ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''Bu ödül töreni eğitim camiası için motivasyon kaynağı. Dünya inanılmaz bir değişim süreci geçiriyor. Değişim karşısında almamız gereken tavır bizim gündemimizde her an olmak zorunda. Bu baş döndürücü hıza karşı bir tavır geliştiremezsek dünyanın dışına itiliriz. Eğitimin yeniden ruh kazanması için önemli sorumluluklar yüklendik. Çocuklarımıza hayret etmeyi ve hayal kurmayı öğretmeliyiz. Artık Samsun eğitimiyle de ilgili hayallerimizden bahsetmemiz lazım. Maarif davamızla Samsun eğitiminin mevcut durumunu asla muhafaza etmeyeceğimizi hedefimizi daima ileriye koyacağımızı söyledik. Aslında Samsun'dan değişerek Türkiye'yi değiştirme iddiasındayız. Tüm okullarda gerekli olan heyecanı uyandırmaya başladık. Toplumun bütün gündemini eğitim haline getireceğiz ve eğitime ilgi alakayı arttıracağız. Büyük Camii'nin kenarında çay içen 75-80 yaşındaki insanlar bugünün eğitiminden bahsederse biz hedefimize yavaş yavaş ulaştık demektir'' ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK ŞART


2011 yılında başlatılan Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri'nin 4. dönemini tamamladığı ve yenilikçiliğe de ayak uydurduğunu kaydeden, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Daire Başkanı Tuncay Ulusan da, ''İçinde bulunduğumuz dönemde değişime ayak uydurmanın ötesinde onu yönetmek, kurumsal amaçlarımızın gerçekleşmesinin koşullarında biri haline geldi. Değişimi gerçekleştirmek için de bilgiye sahip olmak yeterli değil, onu üretmek gerekiyor. Günümüz eğitim kurumları bilgi veren kurumları olmak dışında bilgiyi tüm paydaşlarıyla bilgiyi üretebilmeyi öğreten forma sahip olmalı'' diye konuştu.

TOKAT'A 8 ÖDÜL BİRDEN
5 farklı kategoriden 10 ayrı ödülün verildiği törende Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ''Adım Adım Başarı'' projesiyle Öğretim ve Yönetim Teknikleri Kategorisinde ve Bilimsel ve Teknolojik Faaliyetler kategorisindeyse Rotary Kulübü Bilim ve Sanat Merkezi'nin ''Ana Kucağından İlim Ocağına'' projesiyle birincilik ödüllerini aldı. Tokat ise diğer 5 ayrı kategoriden 8 ödülle törene damgasını vurdu.

Zerrin SOMUNCU