Ankara gündemine değinen AK Parti'li Mustafa Savaş, yaklaşık bir aydır devam eden bütçe görüşmelerinin tamamlandığını ifade ederek; 'Aralık ayının başından itibaren genel kurula gelecek. Bütçe kabul edildikten sonra 2017 bütçesi hayata geçecek. Yeni anayasa çalışmaları Ocak ayı sonu itibariyle mecliste gündeme gelir. Meclisten geçmesinin ardından Sayın Başbakanımız da ifade ettiği gibi Mart sonu veya Nisan ayı içerisinde referandum gündeme gelecek. Bununla ilgili arkadaşlarımızla istişareleri yaptık' dedi.

Türkiye'nin 2001 Türkiye'si olmadığını söyleyen Savaş 'Yepyeni bir Türkiye var. 2002'den bu yana birçok badireyi atlatmış, birçok oyunu bozmuş, yepyeni hedefleri olan bir Türkiye var. Bu hedefi büyük olan Türkiye istenmiyor. Bu millet gücüyle, Cumhurbaşkanımızın iradesiyle bunun üstesinden geldi. Malum Avrupa Parlamentosunun son almış olduğu karar beklenen bir durumdu. Bugüne kadar AB'nin politikalarını herkes biliyor. Güçlü Türkiye yerine ayar verildiği zaman hizaya gelen Türkiye isteniyor. Ama artık farklı bir Türkiye var. Farklı bir lider, farklı bir kadro var. Ben karamsar değilim, karamsar olmaya gerek yok. Karanlığın en yoğun olduğu vakit aydınlığa en yakın olan zamandır. Türkiye'nin önü çok açık. Büyük ve güçlü Türkiye yoluna devam ediyor. 15 Temmuz başka bir ülkede olsa o ülke tuş olurdu. Siz 15 Temmuz'u yaşamışsınız kırk gün sonra sınır ötesi bir harekat yapıyorsunuz. Dünyada bunun örneği yok. Türkiye 80 milyonuyla ayakta. Ekonomi rayında devam ediyor. Elbette ufak tefek sıkıntılar var. Ama onlar önümüzdeki dönemde tamamıyla ortadan kalkacak. 2017'den çok daha umutluyum. 2017 yatırımı yılı olacak. Hem kamu yatırımları hem özel yatırımlar anlamında. Turizmdeki gelişmeler ve tarımsal gelişmeler anlamında ben 2017'den çok umutluyum. Karamsar olmaya neden olacak hiçbir şey yok' şeklinde konuştu.

Çevre yolunun trafiğe açıldığı gün Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı kavşağın sıkıntılar nedeniyle trafiğe kapandığını hatırlatan Savaş, 'Ben tabi ki yapılan hizmeti yadsımıyorum. Yapılan hizmet noktasında kim bu bölgeye, vatandaşa hizmet ediyorsa biz yapılan hizmete teşekkür ederiz. Ama yapılan hizmetin gerçekten o bölgeye katkı sağlayacak mı sağlamayacak mı ve ekonomik boyutuna bakmamız lazım. Köprü sağlamdır değildir bunu bilemem. Mühendis değilim. Ben ekonomik boyutuna bakıyorum. Çevre yolunun yapılmasıyla köprülü kavşak atıl kalacak. Kalmaya da başladı. Aydın'a günde ortalama 20 bin araç giriyor, bunlardan 18 bini transit geçiyor. Denizli-İzmir istikameti çok önemli bir istikamet. Bu çevre yolu ile birlikte zaten köprülü kavşağın hiçbir anlamı kalmıyor. Keşke daha iyi bir planlama yapılsaydı. İyi düşünülseydi de daha çok ihtiyaç olan bir yerde bu köprülü kavşak yapılsaydı. Benim düşüncelerim bundan ibaret. Çürüktür, sağlamdır bunu bilemem, mühendis değilim. Özlem Hanım güzel bir şey yaptığında ben de teşekkür ederim' değerlendirmesinde bulundu.

Karacasu-Kuyucak yolu
Karacasu'daki gelişmelere de değinen Savaş, 'DSİ Bölge Müdürü ve Müdür Yardımcısıyla görüştük. Onlar da önümüzdeki hafta bu talepleri yerinde görmek için ekiplerini gönderecekler. Karacasu-Kuyucak yolu ile ilgili elektrik direkleri konusu gündeme geldi. AYDEM Bölge Müdürü ile görüştük o da ekipleri gönderecek o direklerin oradan kaldırılmasıyla birlikte müteahhit hızlı bir şekilde tekrar yol yapımını hızlandıracak. Esençay ile Çamköy arasındaki su konusunda bir anlaşmazlık vardı. Bunun çözülmesi konusunda kendileri önerilerini bana getirecekler son noktada bölge müdürü ve ben inisiyatif kullanarak sorunu inşallah çözeceğiz. İnşallah bu sorunu da çözmek bize nasip olacak. Ortak akılla çözeceğiz. İki köy arasında haksızlık yaratmadan halledeceğiz. Bizim temel hedefimiz insanlar bulunduğu yerde üretsin bulunduğu yerde karnını doyursun. Bizim bu tip bölgelerde daha çok tarımsal işletmelere ağırlık vermemiz lazım. Buranın yapısına, buranın üretim dokusuna uygun ürünlerin yetiştirilmesi, katma değer yaratan ürünlerin, gelir getiren ürünlerin burada üretilip istihdam sağlayacak tesislerin oluşmasına imkan yaratacak yapıyı kurmamız gerek. Bunu yaparken yerel yönetimler, Kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları görev alabilir. Bunların hepsini bir araya getirip bu tür nüfus kaçışı olan bölgelerimizde bunu nasıl önleyebiliriz, kafa yormamız gerek. Biz burada ne üretiyoruz, ürettiğimizden neden para kazanamıyoruzu sormamız gerek. Para kazandıran ürün alternatifi varsa onları yönelmek lazım. Bu ürünlerin burada istihdam yaratacak şekilde tarımsal işletmelere dönüştürmemiz lazım. Bunları inşallah önümüzdeki dönem daha yoğun ele alacağız' dedi.

Hastane sorununa son noktayı koydu
Nazilli Devlet Hastanesi'nin sorunlarıyla ilgili olarak Genel Sekreter Selma Özcan ile konuştuğunu belirten Savaş, 'Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi ile konuştum. Buradaki doktor ihtiyacını pazartesi günü Selma Hanım ekibi ile birlikte masaya yatıracak. Bunu takip edeceksiniz dedim kendilerine ve bu sorun bir daha benim karşıma çıkmayacak dedim. Küçültme çalışma gibi hareketler bitti. Öyle bir şey yok. Güvenlik Görevlisi talebini de iletildi. Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimini aradım. Karacasu'ya ayrılan güvenlik görevlisi kontenjanını onlar kullanıyor. Emniyet Müdürlüğünden onay alınmasının ardından bu kontenjan artık Karacasu'da kullanılacak. Bu talep de yerine getiriliyor' şeklinde konuştu.
(ÖD-MB-Y)

AK Parti’li Savaş 2017’den umutlu