ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, Türkiye'nin ekonomik bir savaşın içinde bulunduğunu ileri sürerek, kampanyaya destek verdiklerini açıkladı.

Okudan "ASKON Samsun Şubesi olarak üyelerimizle birlikte dolar ve avro bozdurma kampanyasını destekliyoruz. Gezi Olayları, 17-25 Aralık Yargı Darbesi ve 15 Temmuz Darbe girişimiyle doların seyri anormal bir şekilde değişti. 2013'te dolar 1.77 seviyelerindeydi, bu olayların ardından 2014 yılında 2.13 oldu. 2015'te 2.91 ve 2016 yılının ilk çeyreğinde 3.45 seviyelerine ulaştı. 2016 yılının ikinci çeyreğinde 3.70 civarında olması bekleniyor. Dahası da var; doların 2017'nin ilk yarısında 4.20 ve ikinci yarısında 5.00 olması öngörülüyor" dedi.

BUNUN ŞAKASI YOK!
Doların seyrinin Türkiye'yi ekonomik olarak boğmaya çalışmak olduğunu savunan Okudan, "Şu anda ellerinde kalan tek seçenek ekonomiyi çökertmek. Hedefleri belli: Tüm oyunlarını bozan Erdoğan'dan kurtulmak, Türkiye'yi siyasi ve ekonomik olarak güçsüz bırakmak, Suriye'deki 'Kuzey Kürt koridorunu' tamamlamak, Bizi IMF'ye muhtaç hale getirmek, Irak'ı tamamen ele geçirmek, Enerji yollarına hakim olmak. Ya tamamen biteceğiz esir olacağız ya da şaha kalkacak, büyük Türkiye olacağız. Bunun için bütün Samsun halkını Dolar ve Euro'larını bozdurmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.