1993 yılında Ordu'nun merkez ilçesi olan Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde bir yıl önce vefat eden eski Ordu Belediye Başkanı Kazım Türkmen döneminde imar planına dahil edilerek sahil yoluna paralel bulvar yolu olarak projelendirilen 5 km'lik güzergah, 1994 yılında Fikret Türkyılmaz'ın göreve gelmesinden sonra ekonomik krizlerin kurbanı oldu. DYP-SHP hükümetinin işbaşında olduğu dönemde 5 Nisan 1994 yılında Türkiye ekonomisini adeta çökerten ekonomik kriz yaşandı. İller Bankası belediyelere gönderdiği bütçeyi oldukça düşük seviyeye getirdi. 1999, 2000 ve 2001 yıllarında yaşanan ekonomik krizler, Karşıyaka yolunu tamamen unutturdu.

Unutulan yolu çevre yoluna bağladı
Eski Belediye Başkanlarından Seyit Torun'un görevde olduğu 2004-2014 yılları arasında İller Bankası belediye kaynakları arttırdı. Buna rağmen Torun döneminde de yol hiç gündeme gelmedi. Bu süre içerisinde nüfus ve araç sayısı sürekli artan Altınordu ilçesinde trafik çile haline dönüştü.
2015 yılı Şubat ayında trafik konusunun tartışıldığı toplantıda imar planında bulvar yolu olduğunu öğrenen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 1993 yılında hazırlanan projeyi tozlu raftan indirdi. Yılmaz, Boztepe tünelinden Çelebioğlu mevkisine çıkacak olan çevre yolunu Karşıyaka Bulvarı'na bağlatarak Melet Köprüsü civarından sahil yoluna inmesinin sağlanması, aynı zamanda Eskipazar civarında Ulubey yolunu Bulvar yoluna bağlayarak şehir içi ve sahil yolu trafiğinin rahatlatılması talimatını verdi. Yılmaz'ın bu talimatı çevre yolunun belirlenen tarihten erken açılmasını sağlayacak girişim oldu.

Yolu gören şaşırdı
Ordululara duyurulmadan başlatılan çalışmada Büyükşehir Belediye ekipleri söz konusu 5 km'lik yolun alt yapısını yaz aylarında hazırladı. Geçtiğimiz günlerde de sıcak asfaltı döşenen yolun trafik çizgileri de çekildi. 23 yıl önce projelendirilen, yaz döneminde yapılan çalışma ile ortaya çıkan yolu gören vatandaşlar, karşılarında otoban gibi geniş bir yol ile karşılaşınca şaşkınlığını gizleyemedi.

Yola şehidin ismi verildi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karşıyaka Bulvarı'nın projesinin 1993 yılında yapıldığını ancak geçen 23 yıl içerisinde tek bir çivi dahi çakılmadığını belirtti. Yolun tamamının 5 km bölünmüş yol ve sıcak asfalt olduğunu belirten Yılmaz, 'Bu yolu çevre yoluna bağladık. Boztepe'nin altından tünel ile çıkılan yol doğrudan Karşıyaka Bulvarı'na bağlanarak sahil yoluna entegre edildi. Halen Çevre Yolu'nun yapan firma, çevre yolu güzergahını Karşıyaka Bulvarı'na ulaştıracak kısmı inşa ediyor. Bu kısımda bittiğinde 2017 yılı Mart ayında hem Ordu çevre yoluna kavuşacak hem de günde on binlerce aracın geçiş yaptığı uluslar arası transit yol hüviyetinde bulunan sahil yolu trafiği çile olmaktan kurtulacak' dedi.
Yılmaz, Karşıyaka Bulvarı olarak bilinen 5 km'lik yola Siirt'te Ocak ayında bölücü terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Yalçın Yamaner'in ismini verdiklerini de sözlerine ekledi.

Unutulan araziden çevre yolu geçti