Terörle mücadelede şehit olan kahramanların geride kalan birinci derece akrabalarının diş bakım ve tedavilerinin ücretsiz olarak yapılmasını amaçlayan protokol, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Cem Bucuge, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi Başkanı Cengiz Sevinç tarafından imzalandı.
Protokol imza töreninde konuşan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin genelinde tüm ilçelerde gezici diş ve göz tarama araçları ile hizmet verdiklerini ve ihtiyacı olan tüm vatandaşlara ulaşmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade etti.
Şehit ailelerinin diş bakım ve tedavilerinin ücretsiz olarak yapılacağı projede yer almaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Kocamaz, 'Vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız için canlarını veren şehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit aileleri ve yakınları ile ilgili çalışmalarımızı hassasiyet ile yürütüyoruz. Eğer yaptığımız çalışmalar ile onların biraz olsun yanında olabiliyor, desteğimizi hissettirebiliyorsak ne mutlu bize. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir projede yer almaktan mutluluk ve onur duyuyoruz' dedi.
Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Cem Bucuge, 'Şehit yakınlarımızın diş bakım ve tedavileri kulübümüz üyesi gönüllü diş doktorları tarafından yapılacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne de Mersin Rotary ailesi olarak verdikleri destekten dolay teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
Projenin şehit aileleri tarafından mutlulukla karşılandığını ifade eden Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi Başkanı Cengiz Sevinç ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü'ne teşekkür etti.

Mersin’de şehit yakınlarının diş bakım ve tedavileri ücretsiz yapılacak