Sosyal medyada başlatılan ve tüm Türkiye'ye çığ gibi yayılan 'Dövizini Türkiye için Boz' kampanyasına İşadamı, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk de tam destek verdi.

Öztürk twitter hesabında paylaştığı 'Tüm halkımızı ve milli işadamlarımızı her bedeli ödemek pahasına dolarlarını bozdurarak Devlet ile kenetlenmeye davet ediyorum' mesajı ile Türk halkını kampanyaya katılmaya çağırdı.

EKONOMİK SAVAŞ

Öztürk, son dönemde dolardaki ani ve hızlı yükselişin çok manidar olduğunu söyleyerek, bunun altında yatan gerçeğe de dikkat çekti.

15 Temmuz'da silahla gerçekleştirilemeyen darbenin ekonomik alanda yapılmaya çalışıldığını ifade eden Öztürk şöyle konuştu: 'Görüyoruz ki yurtdışından bir takım güçler silahlı girişimle gerçekleştiremedikleri darbeyi şimdi ekonomik alanda yapmaya çalışıyorlar. Tüm veriler bunu gösteriyor. O halde bizlere, milli duruşu olan, bu vatanı seven, kenarda 100 doları da 100 milyon doları da olan herkese çok önemli bir görev düşüyor. Güzel ülkemizin geleceğini inşa etme hedefinde olan, 'Büyük Türkiye' hayalinin geçekleşmesinde emeği olsun isteyen büyük küçük herkesi bu kampanyaya karına kararınca, gücü nispetinde destek vermeye çağırıyorum. Haydi Türkiye, güç bizde olsun' dedi.

GÜN KENETLENME GÜNÜ

Türkiye'de, özellikle yatırım alanlarında Türk lirasının yeniden geçer akçe haline gelmesi gerektiğine dikkat çeken Öztürk, 'Biz kenetlenirsek yapamayacağımız, gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir şey, aşamayacağımız hiçbir güçlük olmadığını biliyorum. Tarihimiz bu örneklerle dolu' diyerek ülkeye ve millete olan güvenini ortaya koydu.