Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Ömer Demir, yaptığı yazılı açıklamada PKK'ya destek verenlerin yargı önünde kimi savunduklarını ve kime hizmet ettiklerini anlatmalarını istedi.
Başkan Ömer Demir yaptığı açıklamada şunları ifade etti; ''Son günlerde ülkemizde geç kalınmış olsa da büyük bir operasyon başlatılmıştır. Öldürülen PKK'nın evine taziye çadırı kuranlar tabutuna omuz verenler ve PKK' ya açık destek verenler şimdi yargı karşısında kimi savunduklarını kime hizmet ettiklerini anlatsınlar. Vatandaşlarımızın oyu ile seçilen sözde milletvekillerine bu güne kadar çoktan bu operasyon yapılmalıydı, Analar ağlarken ve bebekler yetim kalırken bu hainler PKK'yı kınayamıyordu tabi böyle bir operasyonla karşılaşacakları akıllarına gelmiyordu. Ama unuttukları tek bir yer vardı 'Adalet Mülkün Temelidir' sözünü taşıyan cesur yürekli hâkim ve savcılarımızı unuttular. Biz bu güne kadar yargımıza sonuna kadar güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz. Bu duruma inanın en çok sevinen şehitlerimizin değerli aileleridir bu günü yıllardan beri bekliyoruz elbette bu hainlerin tutuklanması ailelerimizin evlatlarını geri getirmeyecek acılarını dindirmeyecek. Devletimiz bu ülkeye hainlik edenlere gerektiğinde gereken cezayı vereceğine inancımız dahada artı. HDP vekilleri tutuklandıkça bundan rahatsız olanlarda var bunu da öğrendik, Biz millet olarak temsilci seçerken yani milletvekiline oy verirken vatanına ihanet etmesi için değil, halkını parlamentoda temsil etmesi için oy veriyoruz ama bunu aksine kullananlar gereken cezayı görmeli ve milletvekilliği düşürülmelidir.'' dedi.
Meclis çalışmalarına katılamayacaklarını yıllardır yüce mecliste PKK ve yandaşı görmek istemediklerini ifade eden başkan Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ''Sözde Kürt vatandaşlarımızın hakkını savunuyorlarmış, siz bırakın Kürt vatandaşlarımızın hakkını savunmayı tam aksine bu güne kadar Kürt halkımızın kanını emdiniz. İnsanları kandırıp dağa çıkarıp kardeşine kurşun sıktırdınız, kendi çocuklarınız yurt dışında lüks okullarda lüks hayat yaşarken Kürt halkımızın ailelerini rehin alıp, evlatlarını güvenlik güçlerimize karşı kullanıp ölüme sürüklediniz. Bunun neresi hakkını savunmak ey hainler. Devletin doğu bölgemize yapmış olduğu hizmetleri engellemek için elinizden geleni yaptınız, İş makinelerini, okulları kamu kurumlarını yaktınız ama biz devletimizin yılmayacağına ve hizmet etmeye devam edeceğine inanıyoruz. Bu devlet bu millet size Kürt vatandaşlarımızı yem etmeyecektir. Bu vatanda Türk'ü Kürdü asırlardır beraber yaşamaktayız, bizim Kürt vatandaşlarımızla hiçbir ayrımcılığımız ve hiç bir sorunumuz olmamıştır, Sizin gibi kandan beslenen katiller Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğinden Türk Kürt kardeşliğinden rahatsız oldunuz, bizde bir bütün olarak sizi her zaman rahatsız etmeye devam edeceğiz.'' diye konuştu.
Parçalamak ve bölmek isteyenlere inat daha da kenetleneceklerini dile getiren Başkan Ömer Demir, ''İçeride ve dışarıda bulunan vatan hainleri aramıza nifak tohumu ekmek istiyor ama eli kanlı katiller bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada asla istediklerine ulaşamayacaklardır. Ülkemize karşı yapılan hainlik her nereden gelirse gelsin cevabı en ağır şekilde verilmelidir. Bu güne kadar PKK'yı destekleyenler tutuklanırsa Kürt halkı ayaklanır dendi ama şunu iyi biliyoruz ki Kürt halkımızda bu hainlerden yıllardır rahatsız olmuştur. Ülkemizin üstünde dönen kara bulutların en kısa zamanda dağılacağına inanıyoruz. Son günlerde Avrupa Parlamentosunun yayınlamış olduğu Türkiye'nin Avrupa Birliğine girişinin askıya alındığını açıklaması bile FETÖ/PDY sının ve PKK yandaşlarının işidir, HDP nin toplantılarına katılan büyük elçilerden belli değimli, Biz Avrupa Birliğine girmesek bile mutluyuz o hainler zaman gelecek bize gelin diye yalvaracaklardır ama iş işten geçmiş olacak. Vatanımıza ihanet eden her kim olursa olsun cezası verilmeli gerekirse idam yasası en kısa zamanda çıkarılıp bu hainler içeride beslemektense idam edilmeli. Tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet değerli ailelerine sabırlar diliyorum. Ne Mutlu Ay Yıldızlı Bayrağımıza Benimde Bayrağım Diyenlere.'' şeklinde konuştu.