Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen Tükenmez Kalemle Yazılan Düşler Projesi kapsamında İbrahim Tennuri Ortaokuluna zenginleştirilmiş kütüphane yaptırıldı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından tavsiye edilen bin kitabın hediye edildiği kütüphaneye, geçen yıl Mayıs ayında İstanbul Esenler'de meslektaşını hastaneye götürürken meydana gelen trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Murat Boyraz'ın adı verildi.
Şehit Polis Memuru Murat Boyraz Kütüphanesi'nin açılış törenine, Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Hasan Köse, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İrfan Sancar ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Hasan Köse, 'Biz hem çocuklarımıza kendilerinin eğitiminde ve gelişiminde faydalı olacak bir kütüphane hem de vatanımız için kanını akıtarak şehit olmuş bir arkadaşımızın ismini de vermekten çok derece gururluyuz. İnşallah iyi günlerde kullanırlar ve ileride şehidimiz gibi memleketi için neleri feda etmeleri gerektiğini öğrenirler.' dedi.
Kütüphanenin özellikleri hakkında bilgiler veren Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir de, 'Bakanlığımızın projeleri kapsamında Z Kütüphane Projesi yürütülüyor. Bu kütüphaneler en az 70 metrekarelik bir alanda ve bakanlığımızın projesi doğrultusunda hazırlanan projelerimizdir. Bu kütüphaneler Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü Okullar Hayat Bulsun projesi kapsamında hem öğrencilerimize hem de mahalle sakinlerimize imkan sunacak bir kütüphanedir. Emniyet Genel Müdürlüğümüz bu proje kapsamında okulumuza bu kütüphaneyi kazandırmış bulunmaktadır. Ayrıca, kütüphanemize de bir şehidimizin adı verildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğümüz aynı zamanda bu kütüphanemize bin tane kitap bağışı yaptı.' diye konuştu.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Alparslan Şahin ise, 'Tükenmez Kalemle Yazılan Düşler Projesi'nin faaliyetlerini yürütmeye devam ediyoruz. Bu faaliyetlerimizden bir tanesi de kütüphanemizin desteklenmesi ve kütüphanenin yapılmasıdır. Bu faaliyet kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yaptığımız araştırmalar sonucunda bu okulumuzu belirledik. Bu kütüphaneyi sıfırdan biz yaptık ve Talim Terbiye Kurulu'ndan geçen bin tane kitabı da okulumuza bağışladık. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü bu tür sosyal projeler ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.' ifadelerini kullandı.
Şehit Boyraz'ın yakınları göz yaşlarını tutamadığı açılışta konuşmaların ardından kurdela kesildi.

Şehit Murat Boyraz’ın ismi bu kütüphanede yaşayacak