CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Grup Başkan Vekili Levent Gök, İstanbul milletvekilleri Onursal Adıgüzel ve Gülay Yedekçi, Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ'dan oluşan heyet, uçakla Yüksekova Selahattin Eyyubi Havaalanı'na geldi. Burada CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve partililer tarafından karşılanan CHP heyeti, ilk olarak CHP Yüksekova İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe başkanlığında açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Adana'nın Aladağ ilçesinde çıkan yangında hayatını kaybeden öğrencilerin acısını yaşadıklarını, bu olayın kader olmadığını söyledi. Türkiye'de şu anda OHAL uygulandığını belirten Gök, 'Türkiye hak etmediği bir yerde. Türkiye demokraside daha iyiye gitmesi gerekirken, şu anda hem dünyada hem de ülke içinde çok tartışılır bir ülke oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde darbeyi elimizin tersiyle ittik. Milli iradeye sahip çıktık. Tüm isteğimiz Türkiye'nin olağan bir rejimle yönetilmesiydi. Biz bu ülkede daha fazla demokrasi dedikçe halkın yetkilerini kısan bir yönetim var' dedi.

'Sorunları çözmeye talibiz'
Sorunların demokrasiyle çözülebileceğini söyleyen Gök, 'Burası da Türkiye'nin diğer yerleriyle aynı olmalı. CHP olarak Türkiye'nin demokrasi ve insan haklarında daha ileriye gitmesi için çalışacağız. Ülkemize barış getirecek çözümler üretmeliyiz. Biz buralara daha çok gelip gideceğiz. Barış içinde konuşarak sorunları çözeceğiz. Bunu yapacak siyasi irade ve gücümüz var. Bunu el ele vererek yapacağız. Sorunları çözmeye talibiz' ifadelerini kullandı.
CHP heyeti, daha sonra esnaf ziyaretine çıktı. Cengiz Topel Caddesi üzerinde geniş güvenlik önlemleri altında dolaşan CHP'liler, vatandaşla uzun uzun sohbet etti. Bu sırada Grup Başkan Vekili Levent Gök'e ağlayarak sarılan 50 yaşındaki Ömer Balin, 'Ne olur bu kanı durdurun. Her gün cenaze geliyor. Televizyonu izleyemiyoruz. Kardeş kanı akmasın. Barış istiyoruz' diye konuştu.
İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ise, geçen yıl TOMA'nın altında kalarak hayatını kaybeden Hasan Han'ın oğlu Ekrem Han'ı dinledi. Babası ölen Han, olay yerinin keşfini yapan ve cep telefonuyla kaydeden Milletvekili Adıgüzel'e, 'Babamı öldüren polise diğer polisler destek çıktı. Burada adalet, savcı yok. Bu olayın kapatılmasını istemiyoruz' dedi.
Milletvekili Adıgüzel ise görüntüleri ilgili yerlere ileteceğini söyledi.
CHP heyeti, STK temsilcileriyle basına kapalı olarak görüştü.

CHP heyeti Yüksekova’da