İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı öncesinde Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm hazırlıklarını tamamladı. Onlarca kar küreme ve tuzlama aracı ile ilçenin belirli noktalarına konuşlanan karla mücadele ekipleri, vatandaşların kardan olumsuz etkilenmemesi için hazır bekliyor.

Gaziosmanpaşa'da karla mücadele için önlemler alındı
Gaziosmanpaşa Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçe halkının kış şartlarında mağdur olmaması için çalışmalarını büyük bir özveriyle gerçekleştiriyor. İstanbul'da sertleşen kış şartlarında çalışmalarını sürdüren ekipler, ilçede bulunan bin 393 adet cadde ve sokakta; 2 adet kar küreme ve tuz serpici araç, 16 adet kamyon, 8 adet iş makinesi, 3 adet çekici tır, 1 adet araç çekici, 10 adet binek otomobil ve stok halinde bulunan 2 bin ton tuz ile 6 operatör, 50 şoför, 6 tamirci, 38 işçi personelle vatandaşların rahat bir kış geçirmesi ve konforlu ulaşım sağlaması için 3 vardiya sistemi ile 24 saat görev yapıyor. Ayrıca kar ile mücadele timi de 24 saat aralıksız görev için bekliyor. Ekipler olabilecek don olaylarına karşı kaldırım ve asfaltlarda tuzlama çalışması yaptı.

'Kritik noktalara vatandaşlar için tuz bırakılıyor'
İlçe genelinde karla mücadele için alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 'Bütün ekibimiz araç ve donanımlarımızla kar noktasında tüm talepleri karşılayacak şekilde bekliyoruz. 7 gün 24 saat hizmetimiz mevcut. Sadece ulaşım hizmetleri müdürlüğümüz bünyesinde 100 personel ile bu hizmeti veriyoruz. Gerekli durumlarda diğer birimlerdeki takviyelerle bu sayı 200'e çıkacak. Araçlarımızın hepsi karla mücadele konusunda donanımlı ve hazırlıklı. Her kritik noktaya okul cami önlerine, hastane önlerine, rampalara ya da vatandaşlarımız talep ettiği alanlara tuz bırakıyoruz' dedi.

Vatandaşlar whatsapp, çağrı merkezi ve Beyaz Masa'dan şikayetlerini iletecek
Karla mücadele konusunda vatandaşlara da görevler düştüğünü söyleyen Başkan Hasan Tahsin Usta, sürücülere kar lastiği takmaları çağrısında bulundu. Başkan Usta, 'Vatandaşlarımızın duyarlılığı burada çok önemli. Her şeyin tedbirle olmayacağını bilmek zorundayız. Öncelikli olarak sürücülerimizin kar lastiği kullanmaya dikkat etmesi gerekiyor. Telefon hattımız var vatandaşlarımızın ihbarlarını ulaştırabileceği. Buraya gelen çağrılar sisteme düşünce hemen ekiplerimiz müdahale ediyor. Her şekilde bize ulaşma imkanını kolaylaştırdık. Whatsapp, mail, Beyaz Masa'dan ulaşabilecekler' diye konuştu.

Gaziosmanpaşa’da ekipler kar nöbetinde