Edinilen bilgiye göre, geçen Şubat ayında meydana gelen olayda Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda memur olarak görev yapan 23 yaşındaki Necla Sağlam, Meşrutiyet Mahallesi'nde yalnız yaşadığı apartman dairesinde boğazı kesilerek ölü bulundu. Genç kızın tırnaklarındaki DNA örneği ile başına geçirilen çöp poşeti rulosunda parmak izi tespit edilen 34 yaşındaki Tolga K., cinayetten 20 gün sonra yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
'Canavarca hisle' öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemi
Cezaevinde iki kez intihar girişiminde bulunan Tolga K.; 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından açılan davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez geçen 19 Temmuz'da hakim karşısına çıktı. Geçen 7 Ekim'de Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada ise hakim karşısına çıkan Tolga K., suçlamaları kabul etmedi. Bir süre önce Kocaeli'deki cezaevine nakledilen tutuklu sanık Tolga K., güvenlik kamerası görüntülerinde kendisinin olduğunu doğrulasa da suçlamaları kabul etmedi.
2. celsede suçlamaları kabul etmedi
7 Ekim 2016 tarihinde görülen 2. duruşmada, mahkeme başkanı delil torbasından çıkartılan çöp poşetini sanığa göstererek parmak izlerine rastlandığını hatırlattı. Tutuklu sanık ise parmak izinin kendisine ait olmadığını iddia etti. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 650 GB'lik ve 10'a yakın güvenlik kamerasından elde ettiği görüntüler de mahkemede delil olarak sunuldu. Görüntüleri izleyen tutuklu sanık, görüntülerde kendisinin olduğunu kabul etti. Ancak suçlamaları kabul etmedi. Yaklaşık 45 dakika zaman diliminde geçirdiği sürenin hatırlatılması üzerine çelişkili ifadeler veren Tolga K., arkadaşını aradığını; ulaşamayınca geri döndüğünü söyledi.
Tolga K., önümüzdeki günlerde üçüncü kez hakim karşısına çıkacak. Davanın 3. celsesinde ise dosyadaki eksiklikler görüşülecek ve diğer bazı tanıkların ifadelerine başvurulacak.

’Necla Sağlam’ cinayetinde suçlamaları kabul etmeyen sanık, üçüncü kez hakim kar