İzmir Atatürk Stadı'ndaki ilk sınavı 5-0'lık skorla kazanan Altınordu U19 ekibi, deplasmanda Levski Sofya ile 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Gençlik Ligi'nde 2. tura yükseldi. Altınordu'nun 2. turda rakibi ise Çek Cumhuriyetinden Sparta Prag oldu. İki takım arasındaki ilk maç 9 Kasım tarihinde İzmir'de oynanacak. Rövanş ise 30 Kasım'da Çek Cumhriyeti'nin başkenti Prag'da yapılacak.

Hedef son 8

Altınordu, bu turu da geçmesi halinde adını son 8'e yazdıracak ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ekiplerin 19 yaş altı takımlarının yer aldığı gruplardan gelen ilk 8 ekip ile aynı torbaya girecek. İzmir ekibi, burada eşleşeceği rakibini de ekarte edebilirse Avrupa Gençlik Ligi'nde en iyi 8 takımın 4'erli 2 gruba ayrılacağı final serisine kalmaya hak kazanacak.

Ertunç: "Gereken dersleri çıkardık"

Sofya'daki maça İzmir'deki 5-0'lık skorun avantajıyla çıktıklarını belirten Altınordu U19 Takım Antrenörü Gökhan Ertunç, 'Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Aslında ders niteliğinde bir karşılaşma oldu. 5-0'ın getirdiği rahatlık, Sofya'daki maça olumsuz yansıdı. İlk yarıda istediğimiz tempo, coşku ve oyundan uzak bir görüntü sergiledik. İkinci 45 dakikada ise oyuncu değişiklikleriyle birlikte oyunun hakimiyetini ele geçirdik. 1-1'lik skor bize turu getirdi ancak gereken dersleri de çıkardık. İkinci turdaki Sparta Prag karşılaşmasına kadar eksiklerimizin üzerine daha da çok gitmemiz gerektiğini gördük' dedi.