Adana'da 2 - 4 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan şampiyona için Tatvan Kapalı Spor Salonunda, antrenör Ömer Uğur yönetiminde hazırlanan Tatvanlı sporcular, bu kez '15 Temmuz şehitleri' için ringe çıkıyor. Düzenlenecek olan bu anlamlı şampiyona için çalışmalarda sona gelen sporcular, iyi birer derece hedefliyor. Düzenlenecek olan bu anlamlı şampiyonaya ilçeden 25 sporcu ile katılım sağlayacaklarını belirten takım antrenörü Ömer Uğur, 'Adana'da çok anlamlı bir iller arası Muaythai şampiyonası yapılacak. Bu şampiyonanın adı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Şampiyonası. Bu şampiyonaya katılacağımız için çok heyecanlıyız. Şampiyonaya 25 sporcu ile tüm kategorilerde iştirak edeceğiz. Sporcularımız da zaten Türkiye şampiyonasına hazırlanır gibi bu anlamlı şampiyonaya hazırlanıyorlar. Hazırlıklarımızda zaten hemen hemen tamamlandı sayılır. Sporcularımız artık bu anlamlı şampiyonaya çıkmak için gün sayıyor. İnşallah bu şampiyonadan güzel derecelerle dönmeyi hedefliyoruz' diye konuştu.
Sporculardan Gamze Korkmaz ise, Adana'da yapılacak olan şampiyonaya hazırlandığını belirterek, 'Hocamız eşliğinde sürekli antrenman yapıyoruz. Şampiyonada 45 kiloda dövüşeceğim. Hedefim şampiyon olmak' dedi.
Üst gençler kategorisinde 54 kiloda yarışacağını belirten Mehmet Yalçın da, 'Önümüzde bir Avrupa şampiyonası var. Bu yüzden bu şampiyona bizim için çok iyi bir hazırlık maçı olacak. Allah'ın izni ile inşallah şampiyon olacağız' diye konuştu.
Adana'daki şampiyonanın Avrupa şampiyonası öncesi iyi bir ön hazırlık olacağını kaydeden sporculardan Cem Közenk de, şampiyonaya hazırlık amacıyla günde iki buçuk saat çalıştıklarını ifade etti.
Şampiyonaya Bitlis'i temsilen katılacaklarını kaydeden Uğur Kural ise, müsabakaya her anlamda hazır olduklarını kaydetti.

Tatvanlı sporcular “15 Temmuz şehitleri” için ringe çıkıyor