İlbaş, Erzurum'a hizmet konusunda yoğun gayret içerisinde olacaklarını belirterek, kurumlar arası koordinasyonu önemseyeceklerini ifade etti.
Erzurum'da uzun yıllar öğretmenlik ve yöneticilik yaptığını anımsatan İlbaş, kentin sosyolojik yapısı ile ilgili çeşitli araştırmalar yaptığını da ifade etti.
Toplumun sosyo ekonomik risk gruplarına hitap eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ülkemizde önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten İlbaş, ''Bir Erzurumlu olarak, Erzurum'a uzun yıllar hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Bundan sonraki hizmetlerimizde kurumlar arası koordinasyonu önemseyerek yeni projelere imza atacağız. Kurumsal vizyonumuzun gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Amacımız Erzurum'a en iyi hizmeti sunabilmek. Akademik ve teorik birikimlerimizle sahadaki çalışmalarımızla, pratikte karşılaşılan problemlerin çözümlenmesi için çaba sarf edeceğiz. Bilgi ve pratiğin uyuşması başarı getirir. Amacımız, çalışma arkadaşlarımızla birlikte ekip ruhunu önemseyerek, şahit olduğumuz, birlikte duygulanıp birlikte çözüm üreteceğimiz hizmet modellerimizle devletin sıcak elini vatandaşlarımıza hissettirmektir. Bakıma muhtaç, engelli, çocuk, kadın şehit yakınlarımız ve gazilerimize önemli hizmetler sunuyoruz. Erzurum'un bütün ilçelerini tanıdığımız için yaşadığımız kentin kültürüne, değerlerine, sosyo ekonomik profiline uygun çalışmalar yürüteceğiz. Özverili çalışmalara imza atan kurum çalışanlarımızla hedeflerimizi her geçen gün büyüteceğiz ''dedi.
CEMİL İLBAŞ KİMDİR?
1975 yılında Erzurum'un Pasinler ilçesinde doğan Cemil İlbaş, Erzurum İmam hatip Lisesini tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. İlbaş, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.
İlbaş, 1995- 1996 yılları arasında Kilis Lisesi'nde, 1996-2001 yılları arasında Nene Hatun Kız Lisesi'nde Felsefe grubu öğretmenliği yaptı. İlbaş 2001- 2008 yılları arasında çeşitli özel dershanelerde kurucu müdürlük, f elsefe grubu öğretmenliği, rehber öğretmenlik, KPSS eğitim bilimleri öğretmenliği görevlerinde bulundu.
İlbaş, 2008-2010 yılları arasında Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek lisesinde, 2010-2012 yılları arasında Anadolu İmam Hatip Lisesi Felsefe Grubu Öğretmenliği yaptı.
2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcılığı görevine atanan İlbaş, 4 yıldır aynı görevi yürütmekteydi.
İlbaş'ın Sınavların Büyüsü Bozuldu isimli kitabı ve ekip çalışmaları içerisinde yer aldığı Gelişim Psikolojisi, Ailece Evlilik Okulu Cep Kitapçığı, Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Yapı Araştırması konularında eserleri bulunmaktadır.
İlbaş, TÜBİTAK sosyoloji araştırma konusu ''Köy kızlarında modernleşme eğilimi''2011'de Doğu Anadolu birinciliği alarak, Ankara'da sergilendi.
Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaparak, TV ve radyo programları düzenleyen İlbaş'ın Türkiye'de Sosyal Yardımların Sosyal Politikalar Açısından Değerlendirilmesi, Doğum Yardımı Uygulama Örneği Yüksek Lisans Tez Araştıma Çalışması devam etmektedir.
İlbaş, sınav kaygısı ve motivasyon, Aile İçi Eğitim Programı kapsamında aile içi iletişim alanında çok sayıda seminer düzenledi. İlbaş ayrıca Evlilik Okulu Projesi kapsamında yaklaşık 116 bin kişiye eğitim verilerek, kitapçık dağıtılmasını sağladı.
Sosyo ekonomik destek, sosyal yapı risk haritasının oluşturulması ve boşanma danışmanlığı konusunda saha çalışmaları yapan İlbaş, kentin sosyo ekonomik profilini analiz eden çalışmalara imza attı.
İlbaş, evli ve dört çocuk babasıdır.