Tüm dünya uçak kazasında yok olan Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense'nin acısını paylaşırken, Samsunspor, çok anlamlı bir mesaj yayınladı.

'Sizin acınızı, en iyi biz anlarız' başlıklı yazıda Kırmızı- Beyazlıların 20 Ocak 1989'da geçirdiği trafik kazası hatırlatıldı.

Resmi siteden Portekizce ve Türkçe olarak yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "İnsan olmanın değerleri ile kaybettiğimiz her can için duyduğumuz üzüntüyü, Kolombiya'da meydana gelen uçak kazasında yitirilen canlar için de duymaktayız. Bununla birlikte bu kazadan sonra yok olan Brezilya Chapecoense Futbol Takımının 23 oyuncusunun yitirilmiş olması üzüntümüzü arttırmıştır. Biz bu acıyı 20 Ocak 1989 yılında yaşadık. Beş can yitirdik, gaziler verdik, geride kalanları teselli edemedik. Şimdi bu acıyı Brezilya'nın Chapeco kenti yaşıyor. Onları anlıyor, katlanılması zor bu acılarını yürekten paylaşıyoruz. Ölenleri rahmetle anıyor, kurtulanlara şifalar diliyoruz. Ailelerine ve Brezilya Futbol Federasyonu nezdinde tüm ülkeye başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz" denildi.