Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Shangri-La Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen 'Futbol Zirvesi'ne katıldı. Seminerde konuşmasının ardından Başkan Özbek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin transferi kapattıklarını ifade etmesinin ardından Başkan Dursun Özbek de Denizli'nin açıklamalarını doğruladı.

Takıma yeni katılacak isim olup olmayacağının sorulması üzerine Başkan Dursun Özbek, '2014 yılında UEFA ile yaptığımız anlaşma gereği kotayı aşmışız. Transferi bu nedenle durduruyoruz. UEFA harcamalarımızı 2014 anlaşmasına uyarlamamızı ve 10 milyon Euro'dan fazla zarar etmememizi istiyor' diye konuştu.

Burak Yılmaz hakkında çıkan transfer iddialarına da açıklık getiren Özbek, 'Burak bizim gol kralımız. Burak bizim evladımız, çok önemli oyuncumuz. Burak'ı futbol seviyesi olarak daha yükseğe çıkaracak yüksek bir teklif gelirse, bunu Burak için isterim. Burak Türk Milli Takımı'nın ve Türkiye'nin de yıldız futbolcusu. Burak gidiyor, gitmiyor gibi bir endişemiz yok. Burak bizim futbolcumuz ve Galatasaray'ın efsane ismi' ifadelerini kullandı.