Tokat Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen programa katılan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 3 aşamada yapılacak olan Meydan Projesi ile ilgili bazı esnafların itirazları olduğu yönündeki sorulara cevap veren Başkan Eroğlu, Tokat Belediyesi'nin yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı 30 milyon TL maliyetli projesi inşaatının Gazi Osman Paşa Lisesi yan tarafında bulunan öğrenci yurdu yıkılarak başladığını hatırlattı. Meydan çarşısı esnafı ile 20'yi aşkın istişare toplantıları düzenlediklerini belirten Başkan Eroğlu, bu toplantılar sonucunda belli bir noktaya gelerek projeyi ihale aşamasına getirdiklerini ve resmi adımların atıldığını anlattığına işaret etti. Başkan Eroğlu, 'Herkesin dükkan yeri belli oldu. İstisnasız herkesin dükkanı yüzde 10, yüzde 15 arttı bazılarında yüzde 20 artış var. Herkesin dükkanı büyüdü. Artı oralarda dükkanlar hep tek kat ikinci katları kaçak ve imarda oralar yeşil alan gözüküyor. Yani benim orada dükkanım olsa yıksam sonra yerine bina yapamam yasak. Bizim burada kamulaştırma yetkimiz var. Biz şimdi bu kaçak ruhsatsız olan yerleri ruhsatlı hale getiriyoruz asma kat yapıyoruz. Birde yeşil alan gözüken yeri yıkılamayacak dükkan haline getiriyoruz. Bazı arkadaşlar bodrum kat olmaz mı diye itiraz ediyorlar ama olmaz bu saatten sonra. Çünkü anlaştık sözleştik konuştuk. Asma katlar tam kat olsun bodrum kat olsun diye sesler duyduk. Kaç kişi itiraz etmiş hiç önemli değil gerekirse hepsini kamulaştırırız. Bu proje Tokat'ın ve bölgenin en önemli uygulaması, parada falan sorunumuz yok her türlü işleme hazır ve nazırız' diye konuştu.

'Bu saatten sonra bu iş durmaz'
İşin rakamsal boyutunun halledildiğini ve 10 gün içinde imzaya hazır olacağını söyleyen Başkan Eroğlu, 'İmzalayanlarla devam ederiz imzalamayanlar olursa o zaman yasal yollar devam eder yapacak bir şey yok. Ben esnafımıza teşekkür ediyorum çok destek verdiler bu projeye. Diğer arkadaşlarla görüştük yine görüşürüz de taleplerini tekrar konuşuruz ama bu talepler olmaz. Bilgi kirlilikleri olabilir ama işin net şekli budur. Bekleyip göreceğiz. Biz istiyoruz ki sorunsuz kamulaştırma yapmadan bunu yapalım, ama sorun çıkaran olursa da ona da yapacak bir şey yok. Bu saatten sonra ufak tefek sorunlar yüzünden bu iş durmaz' şeklinde konuştu.
Başkan Eroğlu ayrıca Kanal Tokat projesinin 22 Aralıkta ihalesinin yapılacağını, Meydan Çarşısı, Kanal Tokat, Kent Park projelerinin hepsi bir arada yürüyeceğini sözlerine ekledi.

Tokat’ta Meydan Projesi