Samsun İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali İbrahim Şahin'in Başkanlığı'nda Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıda, istihdam konusunda yapılan çalışmaları anlatan Vali İbrahim Şahin, "Özellikle işbaşı eğitim programaları sonrasında sosyal prim desteği sağlanmaktadır. Bunun için vatandaşlarımız bu programlara katılmalarını bekliyoruz. Mutlaka bir meslekle ilgili belge alınması gerekmektedir. Biz devlet olarak da yasaya genel bir madde koyarak sorunları hızlı bir şekildi yerine getirilmeliyiz" dedi.

MESLEKSİZLİK BÜYÜK SORUN
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, mesleksizliğin Türkiye'de büyük bir sorun olduğunu ve belediyeye iş başvurusu yapanların yüzde 98'sinin mesleğinin bulunmadığını ifade etti. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, da kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulunarak şunları söyledi: "Kurumumuza başvuran 40 bin 932 kişiden 32 bin 662 kişi işe yerleştirilmiştir. Eğitim ve işsizlik sigortasının toplam maliyeti 99 milyon 969 bin 610 TL'dir. Aralık ayı itibari ile 11 bin 55 kişiye kurumumuz tarafından işsizlik sigortası ödemesi yapılmıştır."

16 FİRMAYA PLAKET
Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından, en fazla istihdam sağlayan, engelli ve kadın çalıştıran firmalara plaket verildi. En fazla istihdam, engelli ve kadın çalıştıran firmalar arasında yer alan Medicana Samsun Hastanesi'nin plaketini Genel Müdür, Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı, Vali İbrahim Şahin'den aldı.

En çok istihdam sağlayan, engelli ve kadın çalıştırdıkları için Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Medicalpark Hastanesi, Brıtısh American Tabacco A.Ş., Yeşilyurt Demir Çelik Endüstriyel, Birleşik Mağazalar (BİM), Makro Market A.Ş., Anadolu Hospital Park Hastanesi, Yemsel Tavukçuluk, Medifbafra Hastanesi ile birlikte 6 firmaya daha plaket verildi.

Toplantıya, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, kurum amirleri ile konfederasyon ve sendika temsilcileri katıldı.

Bayram OK