AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ile birlikte, 15 Temmuz gecesinin seyrini değiştiren kahramanlardan olan ve askerden 'takdir belgesi' ile terhis olan Emre Ev ve ailesini ziyaret etti.
Ziyarette yaşadıkları sorulan Emre Ev, '2. Jandarma Komando Tugay Komutan Vekili Jandarma Albay Semih Okyar'ın habercisi olarak askerlik yapıyordum. Komutanımın bana verdiği emirleri harfi harfine yerine getirdim. Tugaydaki bütün araçların ve cephaneliklerin anahtarlarını toprağa gömdüm. 150 askeri tugaydan çıkardım. Sabah olduğunda Türkiye'de neler olup bittiğini daha açık bir şekilde gördük. Belki de olabilecek kötü olayları komutanımızın emriyle önledik. 15 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenleyen timin yakalanması operasyonunda da görev aldım. Hayatım boyunca unutmayacağım, anlatacağım bir gurur oldu benim için' dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise Türkiye'nin hain darbe girişiminden şehitlerimizin, gazilerimizin ve Emre gibi kahraman vatan evlatlarının gayretleri ile kurtulduğunu belirterek, '15 Temmuz gecesinde 40 yıllık bir planın son sahnesini hayata geçirmeye çalıştılar. Vatanına sahip çıkan, meydanlara koşan, tankların önünde duran vatandaşlarımız ile o geceyi atlattık. Birilerinin hesap edemediği, tanklarını, toplarını hazırlarken akıllarına getiremediği bir şey vardı, o da bizim insanımızın iman dolu yüreği. O karanlık gecede yaşlısı genci, kadını erkeği namluların ve tankların önüne vücutlarını siper etti ve sabaha ulaştık. Emre kardeşimize göstermiş olduğu kahramanlık nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum' diye konuştu.

AK Parti’den 15 Temmuz kahramanına teşekkür