Kargı'nın İl Genel Meclisi bütçesinden gereken yatırım ve ödenekleri fazlasıyla aldığını belirten Yıldız, 2017 yılında Kargı'ya İl Genel Meclisi bütçesinden yatırım bütçesi onaylandığını söyledi.
İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız, 'Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Yeşilköy, Dereköy, Çakırlar köyüne terfi sulama kanalı yapımı, Halıköy'e sulama havuzu ve damlama Akkise pompa tesisi sulama kanalı, Hacıhamza sulama havuz ve damlama sulama, Çukuraluç sulama havuzu ve damlama sulama, Uzunyurt sulama havuzu, projeleri toplam yatırım bedeli 1 milyon 50 bin lira olmak üzere onaylanarak 2017 bütçesine alındı. Yine Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından Hacıhamza'ya çocuk oyun grubu ve kamelya, Bağözü Köyü'ne çocuk oyun grubu, Gökbudak Köyüne çocuk oyun grubu olmak üzere toplam 30 bin lira ödenek onaylanarak 2017 bütçesine alınmıştır.' dedi.
Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Çobankaya köyümüze maliyeti 50 bin lira olan su deposu 2017 yatırım programına alındığını kaydeden İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız, '2017 yılında yapılacak köy yolu asfaltlamalarının da yatırım programına alındı. Seki Köy yolu, Kabakçı-Sünnük-Bayat grup yolu, Günyazı, Saraçlar köy yolları, Başköy-Gümüşoluğu grup yolu, Gökbudak, Tepelice, Akçataş, Bozarmut, Koyunkıran köy yolları, Alioğlu-Çobankaya grup yolları, Karaosmanlı, Çal, Yağcılar köy yoları, Cihadiye- Mehdioğlu mah. Grup yolu, Gölet, Göletdere köy yoları, Çetmi grup yolu, Akkaya köy yollarının 1. kat asfaltlaması için toplam 115 kilometre olmak üzere 2017 bütçesinde onaylanarak, yatırım programına alınmıştır.' şeklinde konuştu.
İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız, '2017 yılında 36 köyümüze çöp konteynerı dağıtımı yapılarak çöp toplama işlemi düzenli olarak yapılmaya devam edilecektir. 47 köyümüze 119 bin 875 metrekare kilit taşı döşenecek. Tüm bu projelerin programa alınmasında büyük bir özveri göstererek destek veren başta Çorum Valimiz Necmeddin Kılıç, AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi, 22. Dönem Çorum Milletvekilimiz ve AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Ali Yüksel Kavuştu, AK Parti Çorum Milletvekillerimiz Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile AK Parti İl Başkanımız Mehmet Karadağ, İl Genel Meclisi Başkanımız Halil İbrahim Kaya, Plan bütçe komisyon başkanımız Mustafa Çelik, kendiminde içersinde olduğu komisyon üyelerine ve tüm meclisimize, Kargı Belediye Başkanımız Zeki Şen, Kargı İlçe Başkanımız Mustafa Akpınar'a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.' ifadelerini kullandı.