Samsun'un İlkadım İlçesi Ağabali Caddesi üzerinde bir süre önce yıkılan Kızılay binası, çevre esnafını isyan ettirdi. Yaklaşık iki hafta önce yıkılan ve molozların halen durduğu bina, halk sağlığını da tehdit ediyor.

Binanın hemen karşısında yer alan otelin yetkilileri, geçtiğimiz günlerde büyük bir moloz parçasının otelin camına düştüğünü ifade ederken, yaşanması olası büyük faciadan dönüldüğünü dile getirdiler.

TELEFON ETTİK, İLGİLENEN OLMADI
Esnaf adına açıklamada bulunan Otel çalışanı Uğur Demiral, molozların yaklaşık 2 haftadır kaldırılmadığını ve Ağabali Caddesi'nin trafiğe açılmadığını ifade ederek, "Neredeyse 3 aydır burada bir yıkım yapılması planlanıyordu. Yaklaşık 2 hafta önce bina yıkıldı ama molozlar hala kaldırılmadı. Büyükşehir yetkilillerine defalarca telefon ettik, ilgilenen olmadı. Bizler turistik işletmeyiz. Buradaki çirkin görüntü nedeniyle işlerimiz oldukça düştü. Esnaf arkadaşlarımız ve çevrede oturan insanlar da bu durumdan oldukça rahatsız oluyorlar. Ayrıca geçtiğimiz günlerde otelin camına büyük bir moloz parçası düştü. Ya o anda buradan bir insan geçseydi ya da otel içerisinde, lobide bir insan otursaydı bunun hesabını kim verecekti?" diye konuştu.

YAĞMUR ENDİŞELENDİRİYOR
Otel sahibi Hidayet Şahin ise, molozların yolu tamamen tıkadığını, iki gündür yağan yağmurun kendilerini sel konusunda tedirgin ettiğini dile getirdi. Çevre esnafı ise durumun kendilerini oldukça mağdur ettiğini ifade ederek, molozların kaldırılması ve yolun trafiğe açılması talebinde bulundu.

Barış BUDANOĞLU