Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Eşref Tunçel, Samsun'da yağışlı havanın gelecek hafta ortasına kadar etkili olacağını söyledi.

Pazartesi gününden başlayan etkili yağışların devam ettiğini söyleyen Tunçel, "Özellikle Doğu'da çok kuvvetli yağışlar muvcut. Bizim bölgemizde kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde kar yağışları devam ediyor. Kar kalınlıkları Ladik kayak merkezinde 33, Merzifon'da 33, Kastamonu-Bozkurtta 24, Havza'da 10, Çarşamaba'da 9, Sinop-Boyabat'ta 9 santimetre kar var. Özellikle iç kesimlerde yolculuk yapan vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Yağışlı hava kütlesi hafta sonuna kadar hatta pazartesi ve salı dahil olmak üzere devam edecek. Fakat bugün ve cumartesi cephesel sistemden dolayı lodos etkisini göstermeye başlayacak. Lodos etkisiyle sıcaklıklarda 4 derece artış görünecek. Pazar gününden sonra lodos etkisini kaybedecek ve yağışlar normale dönecek" diye konuştu.

DON TEHLİKESİ BEKLENMİYOR
Tunçel, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Cumartesi günü, sahilde ve iç kesimde sıcaklıklarda artış olacak. Bu periyot cuma gecesi ve cumartesi günü için geçerli. Pazar ve pazartesi yağışlı hava kütlesi etkisini devam ettirecek. Bol bol yağış alıyoruz. Bafra'da 37, Salıpazarı'nda 36, Alaçam'da 33, Atakum merkezde 31, Terme'de 29, Ayvacık'da 25 kg yağış aldık. İç bölgelede 1000 rakımın üzerindeki yerlerde hava sıcaklığının gece eksinin altına düşmesini bekliyoruz. Don tehlikesi çok fazla görünmüyor. Bugün rüzgarlar güneyli dönmeye başlıyor ve 3-5 kuvvetinden 6-8 kuvvetine ulaşmasını bekliyoruz. Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına tehlikesi var.Bugün ve yarın denizlerimizde rüzgar Orta Karadeniz'de 3-5 Batı Karadeniz'de 6-8 kuvvetinde rüzgarlar mevcut."

Pirsu DÜZGÜN