Samsun'da 17 ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik olarak Atakum Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle '55 Öğretmen 55 Şiir' projesi hayata geçiriliyor. Projenin protokolünü imzalayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade etti.

Atakum Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun'un 17 ilçesinde görev yapan öğretmenlerin katılımıyla '55 Öğretmen 55 Şiir' projesini hayata geçiriyor. Atakum Belediye Başkanlığında imzalanan protokol ile resmi olarak başlayan projenin önemine dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Mesleğini severek ve isteyerek yapan, gayretli, hoşgörülü, sabırlı ve estetik beğenileri yüksek öğretmenlerimizin şiirlerini derlemek ve bir kitap olarak yayınlamak istiyoruz. Bu kapsamda öğretmenlerimizin estetik duyarlılıklarını ve ürünlerini paylaşabileceği bir zemin imkanı sunacak olan projemizle kalıcı bir eseri de ortaya çıkartmak istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdüreceğimiz projemizle başarılı bir eseri ortaya çıkartacağız. Şehrimizdeki tüm öğretmenlerin bu projeye katılmasını, şiirleriyle projenin önemli bir parçası olmalarını istiyoruz. Öğretmenlerimize yönelik bu projenin ardından öğrencilerimize yönelik olarak da 'Her Öğrenci Bir Hayat, Her Okul Bir Kitap' projemizi hayata geçiriyoruz. Atakum Belediyesi olarak eğitime destek verebilmek adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz' diye konuştu.

Atakum Belediyesi ile ortaklaşa sürdürülecek projenin verimli sonuçları da beraberinde getireceğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 'Gelecek nesilleri yetiştirmek için büyük bir özveri gösteren öğretmenlerimize yönelik olarak önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. '55 Öğretmen 55 Şiir' projesi ile öğretmenlerimizi edebi ve estetik ürünler vermeleri konusunda teşvik etmeyi hedefliyoruz. Proje sonunda öğretmenlerimizin şiirlerinin bir eserde toplanarak yayınlanmasının önemli bir motivasyon olacağına inanıyoruz. Başkan Taşçı'ya projeye verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum' dedi.