CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'nin Bafra ve mahallelerinde daha önce köy tüzel kişiliğine ait olan arazilerin satışının durdurulmasın istedi

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Zeybek, konuşmasında Bafra'ya bağlı mahallelerde daha önce köy tüzel kişiliğine ait olan, 6360 Sayılı Büyükşehir Belediye Yasası ile Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ve satışa çıkarılan arazilerin satışının durdurulması gerektiğini söyledi.

KÖYLÜLERE VERİLSİN
Zeybek "Bütünşehir Yasası'yla Bafra'da halkımızın, köylülerimizin imece usulüyle satın almış olduğu topraklar satışa çıkarılmıştır. Asmaçam, Dedeli, İkiztepe, Esençay, Evrenuşağı, Hacıoğlu, Mardar, Sahilkent, Sürmeli, Şeyhulaş, Yağmurca'nın arazileri satışa çıkarılmıştır. Bu satışa çıkarılan yerlerin bir şekilde, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulmasını talep ediyoruz ve halkımızın yıllardır kendi emek güçleriyle satın aldığı, imece usulüyle, alın teriyle almış oldukları bu tarlaların ya kendilerine kiraya verilmesini veya köy halkına satılmasını talep ediyoruz" dedi.