SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç ve ASKON Şube Başkanı Furkan Okudan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası başlatılan Dolar ve Avro Bozdurma Kampanyası'na destek verdiklerini açıkladı.

Fındık Tanıtım Grubu da, hesaplarındaki dövizleri Türk Lirası'na çevirme kararı aldı. Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ise, dolar bozduranlara Metro Turizm'den otobüs bileti hediye edeceğini açıkladı.

GALİP ÖZTÜRK'TEN ANLAMLI DESTEK

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, dolar bozduranlara Metro Turizm'den bilet hediye edeceğini duyurdu

'Dövizini Türkiye için Boz' kampanyasına destek veren Samsunlu işadamı, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, "Tüm halkımızı ve milli işadamlarımızı her bedeli ödemek pahasına dolarlarını bozdurarak devlet ile kenetlenmeye davet ediyorum' mesajı vermişti. Öztürk, desteğini bir adım daha öteye taşıyarak dolar bozduranlara Metro Turizm'den otobüs bileti hediye edeceğini açıkladı. Öztürk, twetter hesabından yaptığı paylaşımda, "500 dolar bozduran ve resmi makbuzu 0 549 763 31 62 nolu telefona whatsapp mesajı gönderen herkese Metro'dan bir bilet hediye edeceğim" diye yazdı.

İŞADAMLARINDAN DOLAR KAMPANYASINA DESTEK

SAMGİAD ve ASKON Samsun Şubesi, 'Ülkesini seven, vatan evlatları kendi para birimine dönüyor' sloganıyla başlatılan Dolar ve Avro Bozdurma Kampanyası'na destek verdi

Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası başlatılan Dolar ve Avro Bozdurma Kampanyası'na destek verdiklerini açıkladı.

Doğru bir karar

SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, vatandaşlara ve işadamlarına seslenerek, 'Doların bozdurulması, tansiyonunun düşürülmesi noktasında çok doğru bir karar. Doların bu derece yükselmesinde, uzak ellerin bir hareketi olduğunu düşünüyorum. Hükümetin de mevcut durumda bu tansiyonu doğru tuttuğunu düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın, işadamlarımızın ve büyük döviz barındıran herkesin dövizlerini bozdurması doğru olacaktır' şeklinde konuştu.

Ya şaha kalkacağız ya da...

ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan ise doların bu seyrinin Türkiye'yi ekonomik olarak boğmaya çalışmak olduğunu söyledi. Okudan, 'Şu an ellerinde kalan tek seçenek, ekonomiyi çökertmek, hedefleri bu. Tüm oyunlarını bozan Erdoğan'dan kurtulmak, Türkiye'yi siyasi ve ekonomik olarak güçsüz bırakmak, bizi IMF'ye muhtaç hale getirmek, enerji yollarına hakim olmak istiyorlar. Ya tamamen biteceğiz, esir olacağız ya da şaha kalkacak, büyün Türkiye olacağız. Bunun için tüm Samsunluları Dolar ve Avro bozdurmaya davet ediyorum' dedi.

FTG dövizleri bozduracak

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak döviz varlıklarını TL'ye çevirme kararı aldıklarını bildirdi.

Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamülleri İhracatçıları Birlikleri bünyesinde kurulan ve fındık ihracatından yapılan kesintiler ile reklam ve tanıtım faaliyetlerini yürüten Fındık Tanıtım Grubu, hesaplarında bulunan dövizleri Türk Lirasına çevirme kararı aldı.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik gelişmeleri değerlendiren Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İlyas Edip Sevinç ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, Cumhurbaşkanımızın çağrısını da dikkate alarak döviz varlıklarını Türk Lirası'na çevirme kararı aldıklarını, uygulamaya ise bugünden itibaren başlayacaklarını belirtti.

Barış BUDANOĞLU