CHP İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın ekonomi bültenine göre, 2015 yılı Ocak-Eylül döneminde 10 bin 441 adet olan protestolu senet adedinin, 2016 Ocak-Eylül döneminde yüzde 3.4 artışla 10 bin 796 adede yükseldiğini belirterek, "Samsun, Türkiye ortalaması içinde bu açıdan 12. sıradadır. 2015 yılı Ocak-Eylül aralığında Samsun'da 169 milyon 46 bin TL'lik çeke karşılıksız işlemi yapılırken, bu oran 2016 Ocak-Eylül döneminde 225 milyon 365 bin TL olarak gerçekleşmiştir. 2016 yılı Ocak-Eylül ayları arasında bir önceki yılın aynı dönemine göre karşılıksız işlemi yapılan çek tutarı yüzde 33.3 oranında artmıştır. Bu artış oranı Türkiye genelinde yüzde 3.5 civarındadır" dedi.

ŞANTİYELER RANTİYE OLMUŞ
Samsun'un, 30 Eylül 2016 tarihi itibariyle toplam 12 milyar 121 milyon TL nakti kredi kullanan bir kent olma özelliğiyle 19. sırada bulunduğunu dikkat çeken Akcagöz, "Tüm bu tablo bize göstermektedir ki; Samsun ciddi bir ekonomik çöküntü içindedir. AKP'li belediyeler, sanki bu tip sıkıntılar yokmuş gibi, ekonomik geriye gidişi görmezden gelmekte, AKP'li Samsun Milletvekilleri ise bu konuya vurdumduymaz davranmaktadır. AKP'li bir kısım tüccar milletvekillerinin tuzu kuru olabilir. Bizim gördüğümüz şantiyelerin bir kısmı, rantiye haline gelmiş ve birilerinin cebine para taşıyor olabilir. Dolar ve Avro, almış başını gitmiş. Tahtakale'de dolar yakarak dolara ders vereceğini düşünen bir kitle var. Ekonomik sıkıntı görmezden geliniyor ama bu sıkıntı, memleketin, tuzu kuruların dışında kalan kısmını çok ağır etkileyebilir. Krizin savuşturulmasına yönelik tedbirler, neredeyse yok gibidir. Hal böyleyken, kimi golf sahası açmakla övünmekte, kimi ise sağa sola 15 Temmuz vs. gibi isimler vererek kesinlikle FETÖ ile yakından uzaktan alakası olmadığına vurgu yapmak ihtiyacı duymaktadır. Kimi belediye başkanlarının gündeminde Başkanlık rejimi tartışmaları vardır. Bunların hepsi abesle iştigaldir" diye konuştu.

KRİZ MASASI OLUŞTURULMALI
CHP İl Başkanı Akcagöz, sözkonusu raporu kapsamlı bir çalışma ile ortaya koyan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile kent yöneticilerinin acil bir kriz masası oluşturması gerektiğini belirterek, "Samsun için geleceğe dair ekonomik tedbirler beraberce ele almalıdır" dedi.