AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, kendisinin Manisa Şube Başkanlığını yaptığı Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesinin açılışına katıldı. Aynı zamanda EnPolitik adlı haber sitesinin de irtibat bürosunun açılışının yapıldığı törene AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, şarkıcı İzzet Yıldızhan, Trabzonspor eski teknik direktörü ve spor yorumcusu Giray Budak ve davetliler katıldı. Derneğin kurdelesinin kesilmesinin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, komisyondaki çalışmalarla ilgili bilgi vererek, 'Komisyonda 5-6 dilekçe vererek, bu Fetullah Gülen'in ilişkilerini ortaya çıkarmak adına faaliyetlerde bulundum. Birincisi Hacettepe Üniversitesinden bir rapor alarak yurt dışına gitti biliyorsunuz. Daha önce yurt dışına gidip gelen bir kişi neden Hacettepe Üniversitesinden rapor aldı? Çünkü o zaman da takiye yaptı. O zaman da yalan söyledi müntesiplerine. 'Bakın tedavim Türkiye'de mümkün değil, onun için ABD'ye gidiyorum' ifadesini kullanmak adına, onları kandırmak, onlara takiye yapmak adına böyle bir yola girişti. Onu istiyoruz. İki, yurt dışına giderken kendisine bir koruma polisi verildiği iddia ediliyor ve bu koruma polisinin görevinin de ABD'de uzatıldığını söylüyorlar. Bunun araştırılması için bir dilekçe verdim İçişleri Bakanlığına ve Dışişleri Bakanlığına. Fetullah Gülen hangi uçakla gittiyse o uçaktaki yolcuların listesini istedim. Dördüncü olarak Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık'tan bir hafta önce CHP Genel Başkanı Amerika'ya gitti. Amerika'da da Fetullah Gülen'e ait bir enstitüde Fethullahçılarla birlikte oldu. Beraberce orada bir sohbet yaptı. Acaba Dışişleri Bakanlığının yetkilileri kendilerine eşlik ettiler mi? Orada ne konuşuldu, ne sohbeti yapıldı? Farukluoğlu bunu teyit etmişti, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı. Beşinci olarak bunu sordum. Altıncı olarak Papa-Fetullah Gülen görüşmesine atıfta bulundum. Papa-Fetullah Gülen'i mi davet etti Vatikan'a? Yoksa Fetullah Gülen mi Papa'yla görüşmek istedi? Bunu öğrenmek istiyoruz. Aynı zamanda aracı kimdi? Aracıyla ilgili de Vatikan'a Dışişleri Bakanlığı kanalıyla yazı yazılmasını, bu aracının Vatikan'dan öğrenilmesini talep ettim. Dün de Fehmi Koru bir yazı yazarak bu aracıyı bildiğini söyledi. Biliyorsunuz beni teyit etti' dedi.

'Bu örgütün belli bir dönem içerisinde palazlandığı yalan'
Fetullahçı Terör Örgütü'nün belli bir dönem içerisinde etkinliğini arttırdığı yönündeki söylemlerin yalan olduğunu söyleyen Özdağ, 'Bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün belli bir dönem içerisinde palazlandığı yalan. Doğru değil. 50 yıldır yola çıkmış bir yapı. Hain bir yapı. Önce ibadet, sonra hizmet, sonra ticaret, sonra istismar ettiği bir ticaret, ardından bu istismar ettiği ticareti zimmete dönüştüren, zimmeti de ihanete dönüştüren bir yapıyla karşı karşıyayız' diye konuştu.

'İhraç dosyasını görmemiz gerekiyor'
CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevindeyken Fetullahçı Terör Örgütü'yle ilgili söylemleri nedeniyle partisinden ihraç edilen Birgül Ayman Güler'le ilgili de açıklamalarda bulunan Özdağ, 'Bir önemli konu da Birgül Ayman Güler, CHP eski genel başkan yardımcısı, İzmir Milletvekili. Kendisini komisyona davet ettik, benim talebimdi. Küçük siyasi münazaralarla gelemeyeceğini belirtti ve 6 sayfalık bir mektup yazarak bu terör örgütüyle ilgili düşüncelerini belirtti. Kendisine hiç olmazsa sorularımızı yazılı olarak soralım, yazılı olarak cevap verin dediğim zaman o da kabul edilmedi. Şimdi Birgül Ayman Güler'in dosyasını istiyoruz. Birgül Ayman ne demişti, '30 Mart seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi paralelle yani bu Fetullahçı Terör Örgütü ile işbirliği yaptık' demişti. Ege'de Kurtuluş Savaşı öncesi 40 bin Rum'u öldürdük ve soykırım yaptık diyen CHP'li milletvekiline küçük bir disiplin soruşturması ama ihraç yok. Ama 'Paralelle işbirliği yaptık' diyen, ben yerli olduğuna inandığım bir milletvekili o zamanki Genel Başkan Yardımcısı da partiden ihraç edilmişti. Bu ihraç dosyasının tamamını görmemiz gerekiyor. Ben elimden geldiği kadar komisyon olarak bu yapının 50 yıllık bir yapı olduğunu, bugünkü durumun geçmişin toplamı olduğunu belirtmek adına yola çıkmamız gerekiyor. Hem 15 temmuz'u aydınlatacağız hem de 50 yıllık bu yapının yapmış olduğu kirli işleri dünyanın her yerindeki kirli işleri, Hrant Dink cinayeti yeniden incelenmelidir. Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti yeniden incelenmelidir. Rahip Sandora cinayeti yeniden incelenmelidir. Bir de Uludere'deki uçakların oradaki 34 kaçakçı vatandaşı öldürmesini yeniden incelemeliyiz. Oslo'yu sızdıranlar da bunlardı biliyorsunuz. Türkiye kanı durdurmak istiyordu. Barış içinde, huzur içinde yaşamak, emperyalist güçlerin oyununu bozmak istiyordu. Türkiye'de ameliyat yapmak istiyorlardı. Şimdi de aynı şekilde bir ameliyat yapmak istiyorlar. Bu seferde ekonomi ameliyatı. Veya suikast ameliyatları veyahut da canlı bomba ameliyatları yaparak Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğüne halel getirmek istiyorlar. Türkiye'nin ekonomisine darbe vurmak istiyorlar. Burada sağcı-solcu, Alevi-Kürt-Türk demeden şu görüş bu görüş demeden, dinli dinsiz demeden Türkiye'ye sahip çıkma zamanıdır' dedi.

AK Partili Özdağ: "Fethullahçı Terör Örgütü’nün belli bir dönem içerisinde palaz