Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Müdürlüğü, IPARD-2 Destekleme Programı tanıtım töreninin birincisini 19 Mayıs'ta gerçekleştirdi.

Törene 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen,19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

CİDDİ MESAFELER ALINDI
TKDK'nin önemine değinen Başkan Topaloğlu, "TKDK ile sağlanan hibe ve krediler ile bölgemiz daha da kalkınıyor. İlçemizde ilk kadın girişimci olarak örnek çiftçi olan ve geçtiğimiz yıl IPARD-1 programında traktör desteği alan Selma Gülhan hanımefendiyi sizlerin huzurunda tekrar tebrik ediyorum. Ülkemiz, ekonomik kalkınma anlamında büyük bir atılım gerçekleştiriyor. Bu hamleyi gerçekleştirmek için kamu kaynaklarıyla beraber, Avrupa Birliği, milli ve uluslararası kaynaklarla destekleme mekanizmaları mevcut. TKDK proje uygulama ve yürütme anlayışını geliştiren ciddi mekanizmalardan birisidir. Bu alanda ilçemizde ve ilimizde ciddi mesafeler alındı" diye konuştu.

19 MAYIS'A 21 MİLYON TL DESTEK
TKDK İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: ''IPARd-1 kapsamında Samsunumuzda toplam yatırım değeri yaklaşık 225 milyon TL olan 741 proje ile sözleşme imzaladık. Üretici ve yatırımcılarımıza 103 milyon TL hibe tahsis edildi. Samsun ilimiz proje sayısında ve hibe ödemelerinde 42 il içinde ilk sırada yer aldı. 19 Mayıs ilçemizde toplam yatırım değeri yaklaşık 21 milyon TL olan 17 adet Proje hayata geçti ve yatırımcılarımıza yaklaşık 9 milyon hibe verdik. Bizim için 19 Mayıs'ın ayrı bir yeri var. İlçemiz tarım ve turizm alanında birçok desteği alabilecek kapasitede. Özellikle kesme çiçekçilik ve mantar konusunda ilçemizde da daha fazla proje geliştirilmeli. Nebiyan Dağı, Kuş Cenneti, sahil ve barajı ile ilçemiz birçok restoran, konaklama ve rekreasyon tesisleri projelerinde kapasitesi ile avantajlı konumdadır."