Ordu İftaiyesi, 2015 yılında yoğun mesai yaptı. 110 Alo İtfaiye Hattı'na gelen ihbarlar doğrultusunda son bir yılda bin 563 yangın, 200 trafik kazası ve 2 bin 799 diğer itfai olaylar olmak üzere toplam 4 bin 562 olaya müdahale eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yine bu süreç içerisinde 589 kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

38 VATANDAŞ KURTARILDI
2015 yılı içerisinde kurulan Ordu Su Kazaları Engelleme Merkezi (OSKEM) bünyesinde profesyonel kurtarma ekipleri oluşturuldu. Vatandaşların yaz aylarında daha güvenli vakit geçirmeleri için 3'ü kadınlar plajı, 6'sı halk plajlarında olmak üzere toplam 9 plajda görevlendirilen kurtarma ekipleri, boğulma tehlikesi geçiren 38 vatandaşı kurtardı.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK
Zorlu coğrafi şartlara sahip olan Ordu'da, itfai olaylara müdahale sürelerini en aza indirmek amacıyla gönüllü itfaiyecilik uygulaması da başlatıldı. Tespit edilen 15 mahallede gönüllü itfaiye istasyonları oluşturularak gönüllü kişilere 5 saat süreyle temel itfaiyecilik eğitimi verildi. Olası yangınlara kısa sürede müdahale edilebilmesi amacıyla gönüllü itfaiye istasyonlarına su tankeri dağıtımı yapıldı.