CHP Samsun Milletvekili Zeybek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıda, Türkiye'de özellikle et ve süt üretiminde sıkıntılar yaşandığını belirterek, Türkiye'nin, 2015 yılında sadece şap ve kuş gribi nedeniyle, 289 milyon lira zarara uğradığını ifade etti.

Kemal Zeybek, "Son bir yılda ülkemizde yanlış politikalar nedeniyle birçok çiftlik kapanmış, bunun sonucunda veteriner hekimlerimiz işsiz kalmıştır. Serbest veteriner hekimlerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından kadro bekliyor. Bakanlık suni tohumlama uygulamalarının 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren 'mobil kayıt sistemiyle' yapılacağını ve bunun için her uygulayıcının 600 lira karşılığında program ve buna uyumlu telefon alması gerektiğini bildirmiştir. Bunun dışında bilgisayar ve yazıcı alınması, serbest veteriner hekimlerimiz için ek mali yük getirecektir." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana mitinginde, Ergenekon sürecinde rol almış bazı gazetecilerin alkışlatılması partinizde tartışmalara yol açtı. Siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz." sorusunu yanıtlayan Zeybek, "Bir insanın katil olduğunu, cezaevine düştüğünü düşününüz. Bu insana devletin veya oradaki görevlilerinin işkence yapma gibi bir hakkı var mıdır? Zaten şu andaki uygulamada, Türkiye'de cezaevlerine düşen her insanın işkence gördüğünü biliyoruz. Genel Başkanımız, Adana mitinginde sadece gazetecilik yönüyle gözaltına alınan, demokrasi adına mücadele veren, köşe yazıları yazan ve bizi bilgilendiren gazeteci yazarlarımızın yanlış bir uygulamaya tutulduğunu, bu uygulamanın yanlış olduğunu ifade etmektedir. Şu anda bir algı yönetimi yapılmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.