SAMSİAD Başkanı Hüseyin Yalgın, Başkan Yardımcıları İsmail Okutan ve Yusuf Ziya Büyüklü, Genel Sekreter Zeynep Selin Kobul, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tüfekçi ve Sayman Cengiz Uzdil, Haber Medya Grubu'nu ziyaret ederek, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak ve Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ile bir süre görüştü.


KALICI İZLER BIRAKMAYA ÇALIŞIYORUZ
SAMSİAD Başkanı Hüseyin Yalgın, 2017 yılında yapılması planlanan 21. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi ile ilgili bilgiler verdi. Yalgın, "2017 yılı bizim 25'inci yılımız olacak. Biz şehrimize faydalı olmak adına derneğimiz tarafından yürütülen faaliyetlerimizi daha da netleştirip kalıcı izler bırakmaya çalışıyoruz. Bizler 25'inci yılımızı kutlarken Orta Karadeniz Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (ORKASİFED) ve üst kuruluşumuz olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile büyük bir faaliyet yapmayı planlıyoruz. Amacımız; sadece faaliyet yapmak değil. Çünkü, TÜRFONFED ülkemizin gücünü dünyaya yansıtma yönünde çalışmalar yapan, ülkemizin istihdam, vergi ihracatının yüzde 65'ini elinde tutan bir sivil toplum kuruluşu. Yaptığımız en son zirve toplantımızda TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadoğlu, 'Biz, salonda değil sahada iş adamı grubuyuz' demişti. Gerçekten de öyle, hepimizin sorumlu olduğu işyerleri var. Biz bir yerlerde oturup da geçinen insanlardan değiliz " diye konuştu.

MERKEZ OSB İHTİYACIMIZ VAR
Samsun'un merkez organize sanayi bölgesine ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Yalgın, "Biz organize sanayi bölgelerimizin, merkez OSB ile ilgili bir ihtiyacın olduğunun farkındayız. Muhakkak Bafra'da, Havza'da, Kavak'da ve yakın zamanda da kurulması planlanan Çarşamba'da da muhakkak doluluklar sağlanacaktır. Ama bu Samsun merkez de sanayi bitmiş anlamına gelmez. Samsun OSB'de 1990'lı yıllarda yatırımcılar aranıyordu. Bugün ise OSB şehrin içinde, çevreye çok zararı olmayan milli park gibi fabrikaların olduğu bir yer haline geldi. İlçelerdeki OSB'lerde bu durumu yaşayacaklardır ama zamana ihtiyaçları var" ifadelerini kullandı

HABER, GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ
Haber Medya Grubu ile ilişkileri daha da güçlendirmek adına Şenocak ve Uzundan destek isteyen Başkan Yalgın, "Haber Medya Grubu bizim gözümüz kulağımız. Haber, Samsun için adeta bir vitrin konumunda. Bizler, şehrimizi dünya standartlarındaki bir şehre hazırlamak için birlikte olmalıyız. Bu anlamda bilgi alışverişinde bulunmak için sizlerle daha fazla temas kurmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Dilber BAHADIR