Dün gece geç saatlerde İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen kazada yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin bir polis aracına çarpmış ve bir polisin şehit olmasına bir polisin de ağır yaralanmasına sebep olmuştu.

Kazanın ardından gözaltına alınan Çetin'in polislere kan örneği vermemekte direnmesi 'uyuşturucu mu kullanıyordu?' sorunu akıllara getirdi.

EHLİYETİ YÜKSEKOVA'DAN ALMIŞ

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in B sınıfı ehliyetini 2004 yılında Hakkari Yüksekova'dan aldığı belirtildi.

Ehliyetini aldıktan sonra ilk cezasını 3 Ağustos 2005 tarihinde alan Rüzgar Çetin'in bugüne kadar toplam 28 kez trafik polislerine yakalandığı öğrenildi. Rüzgar Çetin'in 11 kez "emniyet kemeri takmadan araç kullanmak" suçundan ceza kesildiği belirtilirken, "ehliyetine alkol yüzünden el konulmuşken araç kullanmak", "tehlikeli şerit değiştirmek", "aşırı hızla araç kullanmak", "ehliyetini üzerinde bulunmamak" suçlarının bulunduğu belirtildi.

ALKOL YÜZÜNDEN EHLİYETİNE İKİ KEZ EL KONULMUŞ

Öte yandan polis kayıtlarına göre Rüzgar Çetin'in ehliyetine daha önce "alkollü araç kullanmak" suçundan 2 kez el konulduğu tespit edildi. 13 Temmuz 2006 tarihinde alkollü araç kullanırken yakalanan Rüzgar Çetin'in ehliyetine el konulduğu, ehliyetini 6 ay sonra geri aldığı tespit edildi. 9 Ağustos 2007 tarihinde ikinci kez alkollü yakalanan Rüzgar Çetin'in ehliyetini bu kez 730 gün sonra geri alabildiği öğrenildi.

EHLİYETİNE 2 YIL 8 AY EL KONULDU

Daha sonra 5 yıl alkollü araç kullanmadığı için sicili temizlenen Rüzgar Çetin'in bu kez de alkollü yakalandığı için ehliyetine 6 ay süreyle el konulacağı öğrenildi. Ancak Rüzgar Çetin'in alkolmetreyi üflemeyi reddettiği için 2 yıl, 100 ceza puanını doldurduğu için 2 ay olmak üzere toplam 2 yıl 8 ay ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Rüzgar Çetin'in 28 Eylül 2018'e kadar ehliyetini geri alamayacağı belirtildi.