İl ve ilçedeki yöneticiler de projeye dahi olarak öğrencilerle birlikte kitap okuyor. Amasya Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş de Suluova Ortaokulu'nda kitap okuma saatine katıldı. Proje kapsamında kitap okuma kültürünün yerleşmesi ve öğrencilere örmek olabilmek amacıyla her gün okullarda düzenli olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliklerini önemseyen Milli Eğitim Müdürü Güneş, 'Başarılı olabilmek için kitap okumanın bir alışkanlık haline gelmesi gerekmektedir. Dolayısıyla Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve okumaya dikkat çekmek amacıyla böyle güzel bir proje hazırlamış. Kendilerini tebrik ediyorum' dedi.
Projeyi uygulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu'dan bilgiler alan Hüseyin Güneş, 'Öğrencilerimizi hayata donanımlı olarak hazırlamalıyız. Akademik başarı önemlidir ancak öğrencilerin spor, sanat, resim, müzik gibi alanlarda göstereceği başarıda çok önemlidir. Dersler dışında her öğrencinin ilgi duyacağı bir aktivite mutlaka olmalı. Bu proje takip ettiğim kadarıyla şimdiye kadar çok güzel bir zemin oluşturdu. İnşallah öğrencilerimiz kitaplara hayatlarında güçlü bir şekilde yer ayırırlarsa, dünyaya bakış açıları da o oranda değişecektir' diye konuştu.
Suluova'da öğrencileri, velileri ve toplumun tüm kesimindeki bireyleri kitap okumanın yararları hakkında bilgilendirmek ve kitap okumayı bir yaşam tarzı haline getirmek amacıyla çalıştıklarını anlatan Ahmet Davu da desteğinden dolayı Güneş'e teşekkür etti.

Suluova’daki okullarda her gün kitap saati