Kış ayının kendisini iyice hissettirdiğini belirten Karahan, Kaymakamları uyararak, ' Bir aksama olmadan karla mücadeleyi gerçekleştireceğiz' dedi.
Karla mücadele için gereken tedbirlerin alınmasını isteyen Karahan, 'Kış dönemi geliyor, genel olarak bu konuyla ilgili hazırlıkları gözden geçirelim. Ulaşımda aksamalarla ilgili, karla mücadele konuları ve tedbirlerinin alınmasını arkadaşlarımıza özellikle Kaymakam arkadaşlarımıza, Özel İdaremize hatırlatıyoruz. Emniyet ve jandarmamız bu işe her daim hazırlıklı, onlar kışla ilgili gerekli tedbirleri değerlendirip, inşallah bir aksama olmadan karla mücadeleyi gerçekleştireceğiz. Bu konuda 29 Kasım 2016 tarihli gönderilen genelgemizi de ilgili kurumlara ulaştırdık' ifadelerini kullandı.

'Yol kontrolleri pek çok olayın önlenmesinde etkili oldu'
Terörle mücadele kapsamında yol kontrollerinin önemini ve istenmeyen olayların önlenmesindeki etkisine de vurgu yapan Karahan 'Bu kontrollerin bu şekilde ciddi sıkı tutulması, pek çok istenmeye olayın önlemesinde ve suçluların yakalanmasında çok etkili oldu. Tabii gerek personel açısından, gerek vatandaşın birkaç yerde kontrol edilmesinin verdiği rahatsızlık ve şikâyetler de var. Ama yine de vatandaşımızı canından bezdirmeden, ancak tedbiri de elden bırakmadan bu yol kontrollerine devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

Validen Kaymakamlara karla mücadele uyarısı