Memur-Sen Samsun İl Temsilciliği, Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı 'Merhamet TIR'ları' yardım kampanyası kapsamında 8 TIR dolusu yardım topladı. Toplanan yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.

Yardım TIR'larını uğurlama töreninde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, '1915 senesine geri dönün. Eğer zamanı durdurup 1915'e geri dönmek mümkün olsaydı bugün cuma namazı sonrası Memur-Sen ve yerli ve milli sivil toplum kuruluşlarının bu gayreti, Halep, Musul, Kerkük, Sudan, Kudüs, Gazze, Sina Çölü, Taciba'da olacaktı. İnsanlar cuma namazını kıldıktan sonra kollarındaki bilezikleri, parmaklarındaki yüzükleri, evlerindeki unları, katırların ve develerin sırtına yükleyip Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul'a göndereceklerdi ki, Çanakkale'deki kardeşlerimizin yarasına merhem olsun diye. Bugünün Çanakkale'si Bayırbucak Türkmenleri'dir. Bayırbucak düşerse Anadolu'nun coğrafya güvenliği tehdit altına girer. Bayırbucak düşerse önümüzdeki yüzyılda devletin bekası, ümmetin birliği, milletin vahdaniyeti noktasında en ciddi sıkıntılarla karşı karşıya oluruz. Memur-Sen'in öncülüğünde bu 8 TIR'ı buradan göndererek büyük bir sembolün kendisini, aslında Yayla Dağı sınır kapısından Bayırbucak bölgesindeki kardeşlerimize göndererek onların farkında olduğumuzu, onlarla birlikte olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu emek teşekküre, takdire ve tebriğe layıktır' diye konuştu.

'BİZİM UFKUMUZU SAMSUN'UN YARDIMSEVER ANLAYIŞI AŞTI'

Memur-Sen olarak mazlum coğrafyalara yardımlarının durmadan devam ettiğini belirten Memur-Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu ise, 'Mazlumlara ve Bayırbucak'a ulaşıyoruz. 'Bir çuval unun da senin olsun' diyerek yola çıktığımız bu yolculukta inanın üyelerimiz ve Samsunlu vatandaşlarımız bizi şaşırttı. Biz küçük düşünmüşüz. Samsun'dan 2-3 bin çuval un olarak yola çıkarız dedik. Ama bizim ufkumuzu Samsun'un yardımsever anlayışı aştı. Bugün buradan 8 TIR'ı yola çıkarıyoruz. Mazlumlara yardımlarımız devam edecek' şeklinde konuştu.

Yapılan yardımların çok önemli olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, '1915 yılında bu coğrafyalarda yaşayan bütün insanlarımızın tek kimliği vardı 'Osmanlı'. 1920'den sonra kimliklerin bir kısmı Iraklı oldu. Suriyeli, İranlı, Tük ve Boşnak oldu. Dolayısıyla o coğrafyanın hamisi olan, babası ve annesi ölen çocuğu dedesine teslim ederlerdi. O bölgenin hamisi, babası ve dedelik görevini yapan ülke Türkiye'dir' ifadelerini kullandı.

TIR'lar, yapılan konuşmaların ardından dua ve tekbirler eşliğinde yolcu edildi.