Samsun Büyükşehir Belediyesi 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü kapsamında düzenlenen Kızılırmak Deltası'nda Sürdürülebilir Doğa ve Yaşam Programı için çalışmalarını tamamladı. 31 Ocak - 02 Şubat arasında gerçekleştirilecek olan etkinlik ve çalıştaylarla sulak alanların önemi vurgulanacak.

Geçen aylarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kızılırmak Deltası'nı Anlatmak temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerinde sergileneceği programın farklı sosyoekonomik yaşam biçimleri ile farklı eko sistemlerin bir arada bulunduğu deltada böyle bir yaşamın ve çeşitliliğin var olduğunu göstermek amacıyla hazırlandığı belirtildi.

'Doğru bir sulak alan hidrolojisi yönetiminde neler olmalıdır, neler olmamalıdır?' gibi soruların cevaplanacağı programda Kızılırmak Deltası'nın önemi katılımcılarla paylaşılacak. Programın çalıştay kısmı ise, Kızılırmak Deltası'nda Su Yönetimi, Kızılırmak Deltası'nda Ekolojik Turizm ve Kızılırmak Deltası'nda Sürdürülebilir Üretim Sistemleri olmak üzere üç ana konu üzerinde yapılacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü, Kızılırmak Deltası Gönüllüleri Platformu ve Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan program 31 Ocak Pazar günü Deltada Bisiklet Turu etkinliği ile start alacak.

Programın ikinci ve üçüncü günlerinde ise panel ve çalıştay yer alıyor. 01 Ocak Pazartesi günü 09.30'da Atakum'da bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde açılışı yapılacak olan program, sergi açılışı ve çalıştay ile devam edecek. Son günde ise değerlendirme toplantısı yapılacak.