Diyarbakır'da Çiyager olarak bilinen Kürt ses sanatçısı Mehmet Karakuş, bugün sabah saatlerinde evinden çıktığı sırada kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

İki kolu ve bileği kırılan bir gözünde de yırtılma olan Karakuş, çevredekilerin yardımı ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis bölümüne kaldırıldı. Burada muayenesi yapılan Karakuş'un bir kolu omzundan bir kolu da dirsekten itibaren alçıya alınırken, başına da aldığı sopa darbeleri nedeni ile pansuman yapıldı.

Sedye üzerinde güçlükle konuşan Karakuş, 'Bana saldıranlar HDP'lilerdi. 5-6 kişi bana saldırdı. Bana saldıranları daha önce görmüştüm, tanıyordum. Tanımadığım bir kişi tek vardı. Daha önce beni vuran bu şahıslardan tehdit almıştım' dedi.

Karakuş, önceki gün basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, "Birkaç ay öncesine kadar HDP'liydim, bu topluma yapılanları görünce artık bir noktadan sonra uyanmak zorundasınız. Geç de olsa uyanmak ve o gördüğünüz gerçekleri topluma da göstermek zorundasınız" ifadelerini kullanmıştı.

Karakuş'un hastanedeki tedavisi devam ediyor.