Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun (TESK) prestij projesi olarak baktığı, 'Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneği'nin arttırılması operasyonunun açılışı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin katıldığı törenle yapıldı.

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİ
Ankara Hilton Otel'deki açılışta bir konuşma yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarının katkı ve emekleriyle hazırlandığını kaydederek, 'Yaklaşık 300 bini kadın olmak üzere 2 milyon üyeye sahip böyle güçlü bir camia olarak bugün sevinçliyiz. Üyelik sürecinde Avrupa Birliği'nin ülkemize verdiği destek ve katkılarla büyük ve önemli kazanımlar elde ediyoruz. Daha önce ülkemizde iki büyük Kadın Girişimciliği Projesini yürüten TESK, bu kez de tarihinin en büyük projesine imza atıyor. Mal alımı ve teknik hizmet alımı olarak iki ayrı bileşeni olan ADAPTESK projemizin bütçesi yaklaşık 7 milyon Avro. AB'den aldığımız destek ve TESK olarak verdiğimiz ulusal katkı ile 23 bin 250 esnaf ve sanatkarımıza eğitim ve danışmanlık hizmetiyle ulaşmayı hedefliyoruz' dedi.

Palandöken, pilot uygulama olarak Ankara, Bursa, Manisa, Mersin, Gaziantep, Ordu, Şanlıurfa ve Erzurum'la başlanan projenin kendileri için önemli bir model oluşturacağını da sözlerine ekledi.