CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ByLock operasyonunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Fatih Gürsul'un gözaltına alınmasıyla ilgili soru üzerine Tekin, "Biliyoruz ki AKP'nin ocağına düştü bu FETÖ ateşi. Kendi ocağına düşen ateşte, en azından yüzde 50'si AKP'lilerin açık ve net idda ediyorum ki ByLock'çu. Gazetelere de yansıdı Soruşturma Komisyonu Başkanı Reşat Petek dahi ByLock üyesi. Milletvekilini bırak, bu kadar yöneticisi AKP'nin ByLock ve FETÖ üyesiyken gelip CHP'de zorla ByLock'çu arama sevdası tamamen uyduruk bir şey. CHP'de yok değil demiyorum, belki de doğrudur da. Peki senin FETÖ'cüler nerede? AKP'nin yarısı FETÖ'cü, onlar nerede? İnsanların aklıyla oynamak insanları saf salak yerine koymaktır. Kendilerine bakmadan nereden çamur bulalım diye uğraşıyorlar. CHP sosyaldemokrat evrensel hukuk ilkelerine bağlı laik demokratik sosyal hukuk devletini savunan bir partidir. Böyle bir partide FETÖ'cü ne yapabilir? FETÖ'cünün ayakta kalabilmesi için gerici yobaz bir anlayışın oluşması lazım. O da ancak AKP'de var. AKP'de en güzel şekilde yaşadı büyüdü beslendi ve karga gözünü oydu. Mevzu bundan ibaret. Sağda solda suçlu aramanın alemi yok" ifadelerini kullandı.

ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL
Dolar kampanyasına ilişkin olarak, "Sadece halkın birlik beraberliği açısından bir faydası olur, aksi taktirde bir anlamı yoktur" diyen Tekin, şunları söyledi: "Bu kampanyanın, çıkmış gibi inmiş gibi görünen psikolojik olarak hareket eden dolara herhangi bir etkisi olmaz. Doların 3.35'e kadar düşeceği kanatindeyim. Biraz faydası olur ama ülke ekonomisi açısından köklü çözümler değil. Önemli olan üreterek sanayide gelişen ekonomiyle düzlüğe çıkılır. Senin her tarafa dolar ve avro borcun varsa bu köklü bir sıkıntıdır. Bu sıkıntı da ülkemizde devam edeceğe benziyor. Bu palyatif çözümlerdir. Eğer bu kampanya netice vermezse dolar da 3.50-3.60'lara tekrar yükselmeye başlarsa 3.50 olan dolar 4.50'yi de bulur. Bunlar çocuk oyuncağı değil. Temkinli durmak lazım. Sorumluluk duygusuyla açıklamalar yapılması lazım. Aksi taktirde kimsenin telafi edemeyeceği büyük sıkıntılara gidebiliriz çok temkinli olmakta fayda var boş havayla bir yere varılmaz."

Pirsu DÜZGÜN