Samsun'un İlkadım ilçesinin Bahçelievler Mahallesi'nde 10 gün önce meydana gelen olayda,, N.S.'nin evinin kapı kilidinin göbeğini kırarak kapıyı açıp içeri giren hırsızlar, yaklaşık 15 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çaldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarından da yola çıkarak yaptığı araştırma sonucu hırsızlık olayını Ankara Ayaş Cezaevi'nde bulunan 29 yaşındaki M.A.'nın arkadaşı 27 yaşındaki A.U. ile birlikte gerçekleştirdiğini tespit etti.

Kiralık otomobil ile Ankara'dan Samsun'a gelen hırsızların altınları çalıp yeniden Ankara'ya döndükleri öğrenildi. M.A.'nın cezaevinden izinli çıkıp adresini de Samsun olarak gösterdiği ve Samsun'da adliyeye giderek imza attığı tespit edildi.

Hırsızlık olayından sonra Ankara'daki cezaevine dönen M.A.'nin halen cezaevinde bulunduğu belirtildi. A.U. ise Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Polisteki sorgusu tamamlanan A.U., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.