Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, birçok öğretmenin aile birliği ve sağlık mazeretine bağlı olarak yer değiştireme taleplerinin yerine getirilmediğini savundu.

Aile birliğinin Anayasal bir güvence olduğunu belirten Zor, "Uluslararası sözleşmeler ve Anayasamızla teminat altına alınan aile birliği güvencesi gereği, eşlerin birbirlerinden ayrı kalmaması, ailenin korunması, huzur ve refahı için gerekli tedbirlerin alınması tüm kurumlar için bir yükümlülükken; MEB hizmet puanı yetersizliği ya da alanında boş kontenjan bulunmaması bahanesiyle çok sayıda öğretmeni ve aileyi ayrılığa mahkum etmiştir. 652 sayılı KHK'de il/ilçe emrine atama hükmü mevcut olmasına ve 2015 yılı Ağustos ayında yapılan iller arası mazeret durumuna bağlı yer değiştirme işlemlerinde uygulanmasına rağmen bu yer değiştirme döneminde uygulanmaması mağduriyetlere neden olmuştur" diye konuştu.

MAĞDUR ETMEYİN
Zor, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Hiçbir öğretmenimiz eşinden ve çocuğundan ayrı kalmadan, iş işten geçmeden ve hala fırsat varken Milli Eğitim Bakanlığı, bu dönem aile birliği ve sağlık mazeretine bağlı yer değiştiremeyen öğretmenlerimizin mağdur olmamaları için il/ilçe emrine atamalarını gerçekleştirmelidir. Aksi takdirde çok sayıda ailenin ve çocuklarının birbirlerine kavuşamamasının vebali bakanlığın üzerine kalacaktır."