AK Parti Mersin Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı Dia Center'de yapıldı. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ile birlikte AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin milletvekilleri ve partililer katıldı. Ataş, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi üzerinde durdu. Türkiye'nin kalkınmasını ve gelişmesini arzu etmeyen çevrelerin, her zaman ayak oyunu oynayarak AK Parti'nin önünü kapatmaya çalıştıklarını dile getiren Ataş, demokratik yöntemlerle sonuç alınamayacağını anlayan hain çetelerin 15 Temmuz darbe girişimini hayata geçirmek istediklerini söyledi.

'Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimini bu nesil unutmayacak, bundan sonraki nesillere de unutturmayacaktır'
hainlerin, darbe girişimi sırasında devletin kurumlarına da zarar verdiklerini ifade eden Ataş, çetelerin 40 yıldan bu yana milletin en hassas ve en önemli değerlerini suistimal ettiklerinin altını çizdi. Araş, suistimallerle kendi emellerine ulaşmak için milleti inanç noktasında sömüren hain çetelerin, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine 40 yıldan bu yana yerleştirdiklerini, emniyet güçlerine, devletin kurumlarına, yargının içerisine sızdırdıkları hain çeteler tarafından ülkeye hain darbe girişimini yaşattıklarını ifade etti.
'Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimini bu nesil unutmayacak, bundan sonraki nesillere de unutturmayacaktır. FETÖ'nün bu ülkenin içerisindeki en kutsal noktaları, en önemli stratejik noktaları bombaladığını unutmayacaktır' diyen Ataş, milletin en kutsalı silahlı kuvvetler içerisine sızmış asker kılığına girmiş hainlerin, 15 Temmuz gecesi Kurutuluş Savaşı'nda bile zarar görmemiş Türkiye Büyük Millet Meclisine 8 tane bomba atacak kadar alçalabildiklerini vurguladı.
Ataş, 'Bu ülkede Özel Hareket Daire Başkanlığı birer tonluk 2 tane bomba bırakılmak suretiyle bu hainler tarafından, ülkenin emniyet güçlerinin en önemli noktası o gece bombalanmış ve 53 şehidimiz olmuştur. Ankara Emniyet Müdürlüğü, TÜRKSAT bu hainler tarafından bombalanmıştır' diye konuştu.

''15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'ye yapılan bir işgal hareketidir'
15 Temmuz darbe girişiminin sıradan bir darbe girişimi olmadığının da altını çizen Ataş, '15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'ye yapılan bir işgal hareketidir. Darbe gerçekleşmiş olsaydı, hain terör örgütleri tarafından bu ülke işgal edilecekti' ifadelerini kullandı.
Darbe girişimi gecesi, ülkenin Başkomutanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da hain çeteler tarafından Marmaris'te suikast düzenlenmeye ve Erdoğan'ın hayatına kast edilmeye çalışıldığını söyleyen Ataş, şöyle devam etti:
'Cenabı Hak onu oradan 15 dakikayla kurtarmıştır. Yine Dalaman Havalimanından da 5 dakika arayla kurtarmıştır. Cumhurbaşkanımız o gece F-16'ların tehdidi altında 'Ben İstanbul'a halkımın arasına gidiyorum. Ne yapacaklarsa gelsinler orada yapsınlar, ben milletimle birlikteyim, milletimin arasına gidiyorum' diyerek bu milletin önünde nasıl lider olduğunu ortaya koymuştur. Bir liderin nasıl olunması gerektiği o gece bir kez daha görülmüştür. Eğer o kararlı duruş olmasaydı, 'Milletim sokağa insin' demeseydi, kararlı duruşunu göstermeseydi biz bugün Türkiye'de ne halde olurduk.'

'Söz konusu vatan, bayrak, ezansa gerisi teferruattır'
Darbe girişimi gecesinde ilk sokağa inenlerin ve tankların önünde duranların AK Parti teşkilatları olduğunu dile getiren Ataş, 'Bizim için söz konusu vatan, bayrak ve ezansa gerisi teferruattır. Biz Ankara'dan ve İstanbul'da tüm teşkilatlarımızı o gece yönetmeye çalıştık. Genel Başkanımızdan aldığımız talimatla bütün teşkilatlarımızı aramak suretiyle 81 ilimiz 970 ilçe teşkilatımız, gençlik ve kadın kollarımızla ana kademesiyle bütün teşkilatımız Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara inmişlerdi. Cumhurbaşkanımızın bir telefondan televizyon aracılığıyla yaptığı açıklama sonucunda AK Partilisi, MHP'lisi, CHP'lisi 'Bu ülkede eğer mesele bayraksa, vatansa, ezansa gerisi teferruattır' deyip sokaklara indiler. Sokaklara inen insanlar yanındakine, 'Hangi partidensin? Alevi misin, Sünni misin, Kürt müsün?' diye sormadı. Eğer mesele bayraksa, vatansa biz bu ülkenin bayrağına, bu ülkenin öz değerlerine kim tecavüz etmeye kalkarsa buna asla müsaade etmeyeceğiz. O gece onurlu duruş sergileyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum' şeklinde konuştu.