Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Denizlispor Olağanüstü Genel Kurulu bugün yapıldı. Genel kurulun yapıldığı kongre salonunda geniş güvenlik önlemlerinin alınırken, polis tarafından arama noktaları kuruldu. Kongreye gelen delegeler ve basın mensupları tek tek üzerleri aranarak salona alındı. Salona alınmayan bazı taraftarların protesto sloganları attığı kongrede gergin anlar yaşandı.
Divan Başkanlığına eski yöneticilerden Turan Özen'in seçildiği kongrenin açılış konuşmasını yapan Denizlispor Başkanı Mustafa Şavluk, görevde oldukları sürede yapılan çalışmaları anlattı. Eski yöneticilerden Haluk Lenger ve CHP İl Başkanı, Denizlispor Delegesi Teoman Sancar da söz alarak mevcut yönetimi eleştirdi. Başkan adayı olduğunu açıklayan eski başkanlardan Süleyman Urkay'ın söz istemesi üzerine Divan Başkanı Turan Özen'in 'Siz delege mi siniz?' sorusu salonda büyük tartışmalara sebep oldu. Kürsüye çıkan Süleyman Urkay, Denizlispor'un iyi yönetilmediğini, her yönetimin kendi dönemindeki borçlarını ödemesi gerektiğini, buna da önce kendisinden başlanacağı sözünü verdi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği ve karşılıklı atışmaların yaşandığı kongrede, bir grup taraftar da Mustafa Şavluk ve ekibi aleyhine sloganlar attı.
ESKİ BAŞKANLARDAN SÜLEYMAN URKAY AİDATLARINI ÖDEMEDİĞİ İÇİN ADAY OLAMADI
Mevcut başkan Mustafa Şavluk'un aday yönetim kurulu listesinin okunmasının ardından, Süleyman Urkay da aday olduğunu belirterek listesini gönderdi. Ancak divan kurulu, Süleyman Urkay'ın aidatlarını ödemediği ve delege olmadığını gerekçe göstererek listeyi kabul etmedi. Bunun üzerine salonda tartışmalar büyüdü. Polis ve özel güvenlik ekipleri salonun içinde de güvenlik tedbirlerini arttırdı. Yeniden konuşmak isteyen Urkay'la divan başkanı Turan Özen arasında sert tartışmalar yaşandı. Özel güvenlik ekiplerinin durdurduğu Urkay daha sonra söz alarak, 'Burada bir tiyatro oynanıyor. Ben bu tiyatronun bir parçası olmak istemiyorum' diyerek tepki gösterdi.
Bunun üzerine salondakilerin bir kısmı Urkay'ın adaylığının kabul edilmemesini uzun süre protesto ederek salondan ayrıldı. 998 üyeden 465'inin oy kullanma hakkı bulunan Denizlispor'da kongreye gelen 107 üyeden sadece 74 kişi oy kullandı. Mustafa Şavluk oyların tamamını alarak yeniden başkanlığa seçildi. Kongrenin gergin geçmesinin kendisini üzdüğünü belirten Şavluk, 'Bana büyük iftiralar atıldı. Bu iftiraları hak etmiyorum. Benim makam mevkiye ihtiyacım yok. Denizlispor için çalışıyorum. Ben bu kulüp için paspas olurum' dedi.
Mevcut durumda transfer yapamayacaklarını belirten Şavluk, '2.1 milyon TL kadar son bir ayda para topladık. Bunun yarısını futbolculara dağıttık. Diğer yarısını da geçmiş borçlara ödeyeceğiz. Eğer 7 milyon TL bulamazsak, Denizlispor'un gelecek sezon da puanı silinecek. Birlik olmamız gerekiyor' dedi.
Denizlispor'un yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
'Mustafa Şavluk, Yurdal Duman, İskender Damgacı, Yasin Özpek, Cemal Işık, Ali Taşevli, Abdülcelil Kılınç, Mahmut Tekin, Ferhat Tosun. Mehmet Uz, Fatih Karahan, Süleyman Demirel, Erkan Akkaş.'