Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 7. haftasında sahasında Galatasaray'a 76 - 88 mağlup olan Samsun Canik Belediyespor başantrenörü maçın değerlendirmesini yaptı.

"İyi bir mücadele örneği göstermişler"
Kazanmak için mücadele etmediklerini belirten Samsun Canik Belediyespor Baş Antrenörü Erdal Yeğin, 'Galatasaray'ı tebrik ediyorum. İyi bir mücadele örneği gösterdiler. Bize gelince de tam aksine mücadeleden yoksun, kazanma arzusu taşımayan bir takım hürriyetindeydik. En başında bunları çözmek gerekiyor. Basketbolda oyunun içerisinde kalmak gerekir. Bir takım 16 tane ofansif ribaunt veriyorsa, 22 tane turner yapıyorsa, kendi sahasında 6-8 sayı ile giden bir maçı kaybeder. İnsanların arzu ve isteği daha üst safhada olması gerekiyor. Sonuçta kendi sahanda oynuyorsun. Ama ne yazık ki bu kimlikten de uzaktık. Hep önümüzdeki maçlara bakacağız diyoruz ama önümüzdeki maçlarda daralıyor. Bugünden bir takım dersler çıkarmak gerekiyor ama önüne de bir takım dersler yaymak gerekiyor. Bu derslerden bir şeyler çıkardıktan sonra da artık iyi gitmesi gerekiyor. Ne yazık ki bizim işlerimiz iyi gitmiyor. Bir takım özel problemler var. Sonuç itibariyle bu işlerin çözülmesi için de zamana ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.
Mağlup oldukları için üzgün olduğunu belirten Samsun Canik Belediyesporlu oyuncu Miray Şahin Yıldırım, 'Maçta elimizden geleni yaptık ama önemli zamanlarda basit top kayıplarımız oldu. Önümüzdeki maçlara bakacağız' dedi.