Genelkurmay Başkanlığı, 21 Ocak günü Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar esnasında, PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen 1 askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

25 yaşındaki uzman çavuş Adem Aktaş, tedavisinin sürdüğü GATA'da şehit oldu. Şehit uzman çavuş, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde toprağa verilecek.

Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "21 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen 30 Ocak 2016 tarihinde saat 10:30'da kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz"