Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, düğün sezonunda altının gram fiyatının ne kadar olabileceği konusunda öngörülerde bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçen yıl 113 liranın üzerini test ederek tarihi zirvesine ulaşan altının gram fiyatının, 2016 yılı ortalarında 120 liraya kadar yükselebileceği öngörüsünde bulundu.

Altının şu sıralar 102 liranın destek ve 110 lira seviyelerinin direnç olarak takip edileceğini söyleyen Memiş, "Altının gramı kısa vadede düşüş trendine devam edecek ancak yıl ortasına doğru yükselecek. Bu aylar söz ve nişan dönemi. Yazın düğün yapacaklara altındaki bu düşüş trendini kaçırmamalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının onsunun ise psikolojik destek seviyesi olan 1.100 doları kırarak 1.090-1.080 dolar bandına kadar gerileyeceği tahmininde bulunarak, "Piyasa oyuncuları altının hem onsunda hem de gramında alım-satım yaparak para kazandıkları için sert hareketler gördük. Dolayısıyla kar satışı gelmesi muhtemel olacaktır" diye konuştu.