Atakum Gençlik Merkezi'nde Samsunluların beğenisine sunulan serginin açılışını Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile İl Müftüsü Veysel Çakı, Ensar Vakfı Samsun Şube Başkanı Mehmet Gültekin, OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Atakum Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Irmak, Ensar Vakfı Başkan Yardımcısı İrfan Yetik gerçekleştirdi.

Ahşap işleri, senaryo yazarlığı ve kısa film yapımı, ebru sanatı, hat sanatı, Osmanlıca ve mehter takımı kurslarından bir yıl boyunca 464 gencin faydalanmış olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Gençlerimiz böyle başarılı projelerle tarihlerini öğreniyor. Bir yandan Osmanlı'dan günümüze gelen sanatları öğrenen gençler öte yandan kollarına birer altın bilezik takmış oluyor. Gençlerimiz, bu tür projelerle daha donanımlı hale gelecek. Biz Atakum Belediyesi olarak, içerisinde gençlerin olduğu her projeye olduğu gibi bu projeye de destekçiyiz. Emeği geçen herkesi kutluyorum, kursiyer gençlerimizi de böylesi güzel eserler ortaya çıkardığı için ayrıca tebrik ediyorum' diye konuştu.

Ensar Vakfı Samsun Şube Başkanı Mehmet Gültekin ise kurslara gösterilerin ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Osmanlı döneminde yaygın olan sanatların günümüze taşınabilmesi, bu sayede gelecek nesillere aktarılabilmesi anlamında önemli bir proje gerçekleştirildiği. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle bir yıl boyunca gençlere hizmet veren proje sayesinde 464 gencimiz farklı alanlarda eğitim aldı. Sonuç noktasında baktığımızda ise gençlerimizin böylesi güzel eserler ortaya çıkarması, projenin başarılı olduğu anlamına geliyor. Ensar Vakfı olarak gençlerimizi sosyal, kültürel içerikli projelerle buluşturmaya, daha çok gencimizi tarihiyle buluşturmaya devam edeceğiz' dedi.